Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC es compromet a destinar 1 milió d’euros anuals en habitatge a Vilafranca

Els republicans volen impulsar una nova estratègia basada en un Acord de Ciutat dotat amb més d’un milió d’euros anuals que aposta per reobrir l’Oficina Local d’Habitatge, doblar l’habitatge social i incrementar el pressupost per a la rehabilitació d’habitatges.

Els republicans volen impulsar un gran Acord de Ciutat que impliqui el Pla Local d’Habitatge, fins ara inexistent, i que sumi totes les accions possibles i es faci de forma conjunta amb tota la resta de partits polítics, amb la participació d’entitats i de la ciutadania. En aquest sentit, tal com va explicar l’arquitecte i candidat republicà Josep Oller, proposen delimitar i impulsar àrees de tanteig i retracte com a dret d’adquisició preferent per part de l’Ajuntament per a la compra de terrenys i habitatges per destinar-ho a habitatge social. També volen impulsar les àrees de conservació i rehabilitació per promoure la regeneració urbanística i en aquest sentit incrementar el pressupost del ‘Vilafranca Inclusió’, el programa de rehabilitació d’habitatges que l’actual govern, segons diuen, ha anat deixant de banda.

Un dels elements claus per ERC és millorar l’eficiència energètica dels habitatges, com a mesura d’estalvi per a les famílies i per contribuir a la lluita contra el canvi climàtic, així promouran un Pla que vagi en aquesta direcció. A més, els republicans faran un pla per incentivar la masoveria urbana, que consisteix en posar a disposició un habitatge que en lloc de pagar un lloguer, el pagament es fa en millores a la llar. A aquesta proposta ERC hi afegeix també suport clar a les cooperatives d’habitatge com a alternativa per desenvolupar projectes habitacionals.

Totes aquestes mesures, entre d’altres, han de formar part del Pla Local d’Habitatge que ha de guiar la política dels propers anys a Vilafranca per aconseguir un parc d’habitatge social públic. Per coordinar totes les accions, des d’ERC s’apunta a la necessitat de tornar a obrir l’Oficina Local d’Habitatge, per centralitzar totes les accions que hi tenen relació i per facilitar les tasques a la ciutadania.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: