Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els vins amb DO Penedès recuperen lleugerament quota de mercat a Catalunya

Per cinquè any consecutiu, els vins catalans amb Denominació d’Origen lideren el mercat a Catalunya.

La quota de mercat del 2018 és del 38,7%, gairebé tres punts més que l’any 2017, que era del 36%, segons l’informe Nielsen encarregat per l’Institut Català de la Vinya i el Vi. Una mostra de la consolidació del vi català a Catalunya, tan al canal hostaleria com al d’alimentació. Respecte al conjunt la major part del mercat l’ocupen els vins amb DO Catalunya, molts d’ells elaborats al Penedès. La segona DO en volum és la del Penedès, que a més recupera, lleugerament quota respecte l’any anterior, amb un 6’87% del total a Catalunya.
En relació al conjunt de vins catalans, en els darrers 8 anys, la tendència ha estat a l’alça, amb un increment de fins a 11 punts. El consum al 2010 era de 27,8% i, ara, del 38,7%.
Aquestes dades s’han presentat als mitjans de comunicació per part del director general de l’INCAVI, Salvador Puig, a l’Espai Penedès de Tastavins Penedès. Puig també ha participat en una entrevista a la Xarxa, en la que s’ha mostrat satisfet per les dades.
Per tot plegat Salvador Puig parla d’un bon estat de salut dels vins catalans.

En el transcurs de l’entrevista el director general de l’Incavi ha parlat també del vi escumós català, assenyalant que tard o d’hora haurà de trobar un punt de confluència vinculat al territori.

L’informe Nielsen analitza el volum i el valor de les vendes de vi en el canal hostaleria i en el canal alimentació. En el canal alimentació es repeteix el lideratge dels darrers tres anys i incrementa més de tres punts respecte l’any 2017. En volum, aquesta quota representa 11,7 milions de litres de vi.
Pel que fa el canal hostaleria, el vi amb DO catalana continua creixent i mantenint el lideratge que va iniciar l’any passat. La quota de mercat aquest 2018 és del 38,8%, més d’un punt que la quota de l’any 2017 que era del 37,42%. En els darrers quatre anys, les DO catalanes han incrementat un 24% les seves vendes en aquest canal, passant dels poc més de 6 milions de litres de vi l’any 2016 als 8 milions l’any 2018.
D’entre les Denominacions d’Origen catalanes, la DO Catalunya té el 16,3% del mercat, seguida per la DO Penedès, amb un 6,8% i la DO Terra Alta, amb un 5,1%. Pel que fa el valor, incrementa en totes les Denominacions d’Origen, una dada molt positiva que mostra el reconeixement cap al vi català amb DO.
D’altra banda el consum de vi català amb DO a l’Estat espanyol, sumant també Catalunya, creix amb un 7,8% de quota de mercat, un punt més que l’any 2017. Si no tenim en compte Catalunya, la quota de mercat és del 2,5%, gairebé un punt més que l’any 2017.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: