Diumenge, 26 de Maig de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Els vilafranquins podran conèixer la Casa Museu Pau Casals de manera gratuïta

Un conveni de col·laboració signat entre l’Ajuntament de Vilafranca i la Fundació Pau Casals ofereix la possibilitat que els veïns de la capital de l’Alt Penedès puguin accedir a la Casa Museu.

L’Ajuntament de Vilafranca i la Fundació Pau Casals signaven dijous al vespre un conveni en el marc del programa “Pau Casals i els Municipis de Catalunya” que permet els veïns de Vilafranca visitar gratuïtament el Museu Pau Casals en el període 2019-2021.

Mitjançant aquest programa es vol mantenir viu el record i els valors que Pau Casals va defensar, impulsant que les noves generacions coneguin una de les figures més universals de cultura catalana. Pau Casals va crear a l’any 1972 una Fundació que porta el seu nom i va llegar a Catalunya la Vil·la Casals situada a la platja de Sant Salvador (El Vendrell), avui convertida en museu. Es tracta d’un dels 10 millors museus d’Europa dedicats a un músic. A més de la preservació del llegat del Mestre, la Fundació promou la difusió dels valors de la música i el seu compromís amb la dignitat de les persones, i desenvolupa projectes de suport als joves violoncel·listes.

En l’acte de signatura del conveni, l’alcalde de Vilafranca Pere Regull destacava que ha de servir també per reforçar els vincles entre els territoris del Penedès, en aquest cas a través de la cultura i els museus.

Des de de la Fundació Pau Casals, el seu director Jordi Pardo, remarcava que era un acte important que ha d’ajudar a conèixer millor la figura del músic vendrellenc. Tot i que és una personalitat que molta gent ha sentit nomenar, es desconeix molta de la seva tasca musical i personal.

La col·laboració i el suport de l’Ajuntament a la Fundació Pau Casals ajudarà que la Fundació pugui continuar desenvolupant la seva tasca cultural, social i musical, i fer arribar a les joves generacions el llegat viu d’un dels noms més universals de la cultura catalana.

Enquesta

Del Parlamet Europeu prefereixo els grups…

Programació

Ràdio Vilafranca

21:00
A les portes de Troia
Història divulgativa
22:00
Sons a cau d'orella
Havanera i cant de taverna
23:00
Música essencial
Tema i variacions

Penedès Televisió

00:00
Eleccions municipals
Especial eleccions, en directe
00:30
Tremolors
Històries de la batalla de l'Ebre
01:00
Coses de salut
Medicina d'abans i ara / la salut dental

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: