Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els laboratoris de l’INCAVI assoleixen una nova ampliació de l’acreditació ENAC

Els laboratoris de l’INCAVI assoleixen una nova ampliació de l’acreditació ENAC

L’Institut Català de la Vinya i el Vi ofereix serveis d’anàlisi i control de qualitat per a cellers i empreses vinícoles de tot Catalunya.

Realitza anàlisis oficials que en molts casos són obligatoris, per exemple, per a l’exportació. Des de l’any 2011, els serveis analítics dels laboratoris de l’INCAVI treballen en l’entorn de qualitat que determinen els requisits tècnics i de gestió definits per la Norma Internacional, acreditat per l’ENAC, l’Entitat Nacional d’Acreditació, l’únic organisme dotat de potestat pública per atorgar acreditacions.
S’analitzen paràmetres com l’acidesa, el grau alcohòlic, l’àcid acètic, el diòxid de sofre lliure i total, entre d’altres, I, des d’ara, els anàlisis de sucres ja disposen de l’acreditació ENAC, permetent determinar la glucosa i la fructosa que contenen els vins. Aquesta acreditació oficial és important perquè les concentracions de sucre residual en els productes vinícoles són claus per poder comprovar la conclusió de la fermentació, les característiques sensorials i l’estabilitat microbiana del vi.
L’INCAVI compta amb dos laboratoris oficials situats a Reus i a Vilafranca. Anualment es fan al voltant de 15.800 anàlisis l’any, concretament analítiques per a l’exportació i control de qualitat; però també analítiques destinades a la recerca, com les d’identificació de varietats, llevats, bactèries, i també anàlisis de terres i fulles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: