Dijous, 7 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Bordegassos de l’Alt Penedès s’enduen la desena edició del Joverd

Dissabte els Castellers de Vilafranca van celebrar la desena edició del concurs de castells per a centres de secundària de l’Alt Penedès, que va comptar amb la participació de 8 colles.

Per tal de donar un xic més de rellevància a la celebraació del desè aniversari, els Verds van convidar el conseller d’Ensenyament de la Generalitat, Josep Bargalló. Després de visitar el remodelat local dels Castellers de Vilafranca, Bargalló comentava que estava satisfet d’haver pogut assistir a un esdeveniment que fa una dècada que és una mostra efectiva del treball de col·laboració entre l’escola, els instituts i la cultura popular.

Per la seva banda, els president dels Verds, Joan Badell, destacava que el Joverd s’ha consolidat com a una iniciativa que ajuda a incorporar nous castellers a la colla, però sobre tot serveix per mantenir el coneixement i la tradició castellera entre les noves generacions en una població de llarga història castellera.

El concurs es va tornar a fer al carrer davant de Cal Figarot, després que l’any passat el canvi fos obligat per les obres. Badell comentava que han vist que en aquest espai el funcionament del concurs és molt millor.

En la present edició van participar-hi uns 1.400 noies i noies de vuit centres de secundària de la comarca. Pel que fa al Concurs el primer lloc va ser per els Bordegassos de l’Alt Penedès, amb 8.450 punts; seguits del la Colla Jove de Sant Elies amb 8.260 punts i els Grimpaires del Montagut amb 8.180. La resta de la classificació la van completar els Tirallongues del Pou de l’Eugeni d’Ors, els Arreplegats del Milà, els Castellers del Nou, les Xiquetes TuGrogues de l’Alt Foix i els Vailets del Sant Josep.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: