Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Vilapensa ha reflexionat sobre la felicitat a la literatura infantil i juvenil

En el marc del festival del pensament del Penedès aquest dimecres a la tarda la Biblioteca Torras i Bages acollia una taula rodona sobre la felicitat a la literatura infantil i juvenil.

Un acte relacionat també amb la celebració del 25è aniversari del programa de Ràdio Vilafranca Llegir per sentir. Per aquest motiu la taula la presentava el periodista Josep M Soler, presentador del programa i comptava com a un dels ponents amb l’escriptor Pere Martí, coordinador del programa.
També hi participaven la bibliotecària especialista en literatura infantil i juvenil, Nati Calvo, que és directora de la biblioteca Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat, i l’escriptora, Maria Carme Roca, autora que una seixantena de llibres, molts dels quals adreçats al públic infantil i juvenil, pels quals ha rebut diversos premis.
Nati Calvo va oferir un repàs a diferents cites filosòfiques relacionant-les amb llibres infantils per tractar de respondre la la pregunta de si llegir ens pot ajudar a ser feliços.

M. Carme Roca va parlar de la felicitat a la literatura juvenil, que sobretot es centren en el fet que els nens necessiten sentir-se estimats.
Carme Roca explica que la lectura pot arribar a ser terapèutica.

Per la seva banda el Pere Martí va parlar de la felicitat a la literatura infantil a partir de reflexions d’alguns exemples de la seva obra, i tot recordant una cita d’Emili Teixidor va apuntar que els finals dels llibres infantils sempre han de deixar un bri d’esperança.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: