Diumenge, 16 de Juny de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

El Vilapensa ha reflexionat sobre la felicitat a la literatura infantil i juvenil

En el marc del festival del pensament del Penedès aquest dimecres a la tarda la Biblioteca Torras i Bages acollia una taula rodona sobre la felicitat a la literatura infantil i juvenil.

Un acte relacionat també amb la celebració del 25è aniversari del programa de Ràdio Vilafranca Llegir per sentir. Per aquest motiu la taula la presentava el periodista Josep M Soler, presentador del programa i comptava com a un dels ponents amb l’escriptor Pere Martí, coordinador del programa.
També hi participaven la bibliotecària especialista en literatura infantil i juvenil, Nati Calvo, que és directora de la biblioteca Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat, i l’escriptora, Maria Carme Roca, autora que una seixantena de llibres, molts dels quals adreçats al públic infantil i juvenil, pels quals ha rebut diversos premis.
Nati Calvo va oferir un repàs a diferents cites filosòfiques relacionant-les amb llibres infantils per tractar de respondre la la pregunta de si llegir ens pot ajudar a ser feliços.

M. Carme Roca va parlar de la felicitat a la literatura juvenil, que sobretot es centren en el fet que els nens necessiten sentir-se estimats.
Carme Roca explica que la lectura pot arribar a ser terapèutica.

Per la seva banda el Pere Martí va parlar de la felicitat a la literatura infantil a partir de reflexions d’alguns exemples de la seva obra, i tot recordant una cita d’Emili Teixidor va apuntar que els finals dels llibres infantils sempre han de deixar un bri d’esperança.

Enquesta

El millor pacte municipal pel bé de Vilafranca seria…

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Feeling Rock
Les sensacions del rock, amb Josep Fleitas
21:00
Va de castells
Tota l'actualitat castellera, amb Pep Ribes
22:00
Sons a cau d'orella
Havanera i cant de taverna

Penedès Televisió

20:30
El gloriós
Figuetaires, Cercolets i Banda de Música
21:00
Músics de Vilafranca
Antoni Nogués Torras (1820-1882)
21:15

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: