Dijous, 18 d'abril de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

El Vilapensa ha reflexionat sobre la felicitat a la literatura infantil i juvenil

En el marc del festival del pensament del Penedès aquest dimecres a la tarda la Biblioteca Torras i Bages acollia una taula rodona sobre la felicitat a la literatura infantil i juvenil.

Un acte relacionat també amb la celebració del 25è aniversari del programa de Ràdio Vilafranca Llegir per sentir. Per aquest motiu la taula la presentava el periodista Josep M Soler, presentador del programa i comptava com a un dels ponents amb l’escriptor Pere Martí, coordinador del programa.
També hi participaven la bibliotecària especialista en literatura infantil i juvenil, Nati Calvo, que és directora de la biblioteca Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat, i l’escriptora, Maria Carme Roca, autora que una seixantena de llibres, molts dels quals adreçats al públic infantil i juvenil, pels quals ha rebut diversos premis.
Nati Calvo va oferir un repàs a diferents cites filosòfiques relacionant-les amb llibres infantils per tractar de respondre la la pregunta de si llegir ens pot ajudar a ser feliços.

M. Carme Roca va parlar de la felicitat a la literatura juvenil, que sobretot es centren en el fet que els nens necessiten sentir-se estimats.
Carme Roca explica que la lectura pot arribar a ser terapèutica.

Per la seva banda el Pere Martí va parlar de la felicitat a la literatura infantil a partir de reflexions d’alguns exemples de la seva obra, i tot recordant una cita d’Emili Teixidor va apuntar que els finals dels llibres infantils sempre han de deixar un bri d’esperança.

Enquesta

La campanya electoral em pot fer canviar la intenció de vot...

Programació

Ràdio Vilafranca

15:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:20
Futbol en directe
Vilafranca - Europa

Penedès Televisió

16:30
Esport comarcal
Futbol: Les Cabanyes - Atlètic Vilanova
17:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
17:30
Aventura't
Activitats i esports a l'aire lliure

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: