Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El proper 1 de maig es podrà descobrir el jaciment paleontològic dels Casots

El proper 1 de maig es podrà descobrir el jaciment paleontològic dels Casots

En l’espai del jaciment s’hi han instal·lat uns nous plafons explicatius, i l’activitat forma part del programa del 48è Aplec del Pa i l’Empenta de Subirats.

Turisme de Subirats organitza el primer dia del mes de maig la presentació de l’espai Els Casots, jaciment paleontològic. Una presentació de l’espai on s’hi ha instal·lat els plafons explicatius sobre el jaciment paleontològic. Aquesta presentació és una de les activitats del programa del 48è Aplec del Pa i l’Empenta, que se celebra al Castell de Subirats.

Per tal de donar a conèixer el patrimoni que Subirats conserva de la prehistòria, s’ha volgut destacar aquest punt d’interès de la caminada popular de l’Aplec del Pa i l’Empenta. I sobretot també perquè aquest any s’han instal·lat els plafons explicatius en aquest espai, al peu del jaciment, que permeten al visitant descobrir les característiques de les diferents espècies que l’habitaven.

Al punt d’un quart de dotze, quan el grup de la caminada popular seran al jaciment, totes aquelles persones que estiguin al castell a l’Aplec podran acostar-s’hi per tal de ser també a la visita en aquest espai. Una visita que consistirà en una exposició sobre el llac prehistòric que hi havia a Subirats, en aquesta zona, sota el nucli dels Casots.

I és que fa 16 milions d’anys, en aquest llac hi convivien espècies de grans dimensions que es van extingir, com els avantpassats dels rinoceronts, o dels elefants. I fins i tot també, una espècie de simi, que fa de pont entre els actuals goril·les i ximpanzés i els avantpassats de l’ésser humà.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: