Dijous, 30 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El judici de SeriesYonkis, amb dos penedesencs implicats, queda vist per sentència

La setmana passada va tenir lloc a Múrcia el judici contra els quatre impulsors del web SeriesYonkis, que ha quedat vist per sentència.

Dos dels acusats són penedesencs: el vilafranquí Jordi Tamargo i el sadurninenc David Martínez. Amb Alberto García Sola, principal acusat, i Alexis Hoepfner, estan acusats de delicte greu continuat contra la propietat intel·lectual per les pàgines web SeriesYonkis i PelículasYonkis, que oferien enllaços a servidors externs de descàrregues directes o reproducció en línia en streaming de pel·lícules i sèries.

L’acusació del cas l’exerceixen l’Entidad de Gestión de los Derechos de los Productores Audiovisuales i la Federació Antipirateria, desapareguda l’any passat, que representa grans productores i distribuïdores. L’acusació d’Egeda demana 4 anys de presó i una indemnització total que supera els 540 milions d’euros; en el cas de Tamargo i Martínez, els reclama més de 14 milions d’euros cadascun. La Fiscalia demana 3 anys de presó i estima uns danys a les productores valorats entre 160 i 170 milions d’euros.

Els acusats consideren que no han vulnerat l’article 270 del Codi Penal perquè els webs d’enllaços no fan un acte de comunicació pública. En segon lloc, l’article 272 del Codi penal i el 195 de la Llei de Propietat Intel·lectual van ser aprovats l’any 2015, un any després que SeriesYonkis deixés de funcionar.

El cas Seriesyonkis és el segon a l’estat en el que es demana una major indemnització per part de l’acusació després del d’ÍndiceDonkey, en què es reclamaven més de mil milions d’euros. En aquell cas, els responsables van ser absolts.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: