Dimarts, 21 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El binomi literatura – felicitat centra un dels primers actes del VilaPensa

Robert Caner-Liese i Ramon Solsona han parlat de felicitat i literatura en un dels primers actes del VilaPensa.

L’escriptor i publicista Ramon Solsona i el professor de Filologia Robert Caner-Liese protagonitzaven aquest dimarts al vespre un dels primers actes del festival del pensament del Penedès VilaPensa. La segona edició del festival es dedica a la recerca de la felicitat i, en aquest cas, Solsona i Caner-Liese abordaven el concepte en relació a la literatura sota el títol ‘Felicitat i literatura, un binomi indestriable’. Robert Caner-Liese confessava poc abans de començar la conferència que el tema de la felicitat li semblava tan ampli i tan present en totes les coses que el trobava difícil d’abordar. Tot i així va decidir enfocar la seva aportació al VilaPensa parlant del romanticisme, la seva especialitat, i la divinitat de Dionís, tenint en compte que la conferència tenia lloc al Vinseum.

Per a Caner-Liese hi ha un aspecte fonamental en la recerca de la felicitat: la donació de sentit a l’existència.

Per la seva part, Ramon Solsona, autor de llibres com ‘L’home de la maleta’ o ‘Les hores detingudes’, va parlar entre d’altres del final feliç en literatura. Solsona defensava que la percepció sobre si un final és feliç o no depèn de la projecció del lector sobre l’obra que llegeix.

L’acte estava moderat per la directora de la Biblioteca Torras i Bages, Núria del Campo, i comptava amb la col·laboració de les biblioteques públiques de l’Alt Penedès i els seus clubs de lectura.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: