Dimecres, 8 d'Abril de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bones pràctiques en la intervenció de les persones amb TEA

La psicòloga clínica Montse Álvarez remarca la necessitat de comprensió per la bona evolució de les persones amb TEA.

El dia 2 d’abril es commemora el dia mundial de l’autisme i en aquest context, l’Associació Autisme amb Futur, amb la col·laboració de la Fundació Orange i l’Ajuntament de Vilafranca, organitzava dues ponències a càrrec de la psicòloga clínica Montse Álvarez i el coordinador del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil de l’Alt Penedès Francisco Moruno. Tenien lloc a la sala d’actes de L’Escorxador aquest passat dimarts a la tarda.

Montse Álvarez va parlar de les bones pràctiques en la intervenció de les persones amb TEA. El Trastorn de l’Espectre Autista és un trastorn neurobiològic del desenvolupament que ja es manifesta durant els tres primers anys de vida i que perdura al llarg de tot el cicle vital. Els símptomes fonamentals de l’autisme són dos: les deficiències persistents en la comunicació i en la interacció social i els patrons restrictius i repetitius de comportament, interessos o activitats.

Entre les bones pràctiques que va explicar la psicòloga hi ha l’anomenat mètode Denver. És encara molt nou i només hi ha un centenar de persones a tot l’estat formades per a aplicar-lo però s’ha demostrat el més eficaç fins al moment per a edats primerenques i té com a base la inclusió de la família.

Álvarez destacava que un dels aspectes que més pot ajudar a millorar el benestar de les persones amb TEA és la comprensió i la col·laboració de l’entorn, sobretot de la família i l’escola.

A banda de les ponències l’acte que va servir per commemorar el dia mundial de l’autisme va comptar amb la projecció del documental ‘El solista de la orquesta’, realitzat per la Fundació Orange.

Properament, Penedès Televisió emetrà en Alta Definició (HD)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: