Diumenge, 16 de Juny de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca
Baixa el nombre de robatoris a Santa Margarida i els Monjos durant el darrer any

Baixa el nombre de robatoris a Santa Margarida i els Monjos durant el darrer any

La tendència a l’alça de la percepció de seguretat als Monjos s’evidencia, un cop més, amb les dades del darrer any aportades pels diversos cossos de seguretat que tenen competències al municipi.

La xifra més destacada és la disminució del nombre de robatoris, tant amb força com amb violència i/o intimidació. En general, tot i que el nombre global d’infraccions ha augmentat, també s’ha incrementat el nombre de detencions.

La Junta de Seguretat Local va donar a conèixer uns resultats optimistes tant pel que fa a la Policia Local, que des del febrer del 2018 fins a març del 2019, va instruir un total de 435 fets, com als Mossos d’Esquadra, que en van instruir 319 durant el mateix període. Aquests delictes inclouen infraccions contra la seguretat viària, d’ordre públic, contra les persones, el patrimoni o la salut pública.

Del capítol dels robatoris la disminució ha estat del 31,3% dels robatoris amb força, que han passat dels 32 del període anterior als 22 de l’actual, i una variació del 44,4% dels robatoris amb violència i/o intimidació, passant dels 9 als 5 dels darrers mesos. Una altra de les dades rellevants en la memòria dels cossos policials és l’augment el darrer any de les estafes, especialment les relacionades amb internet.

De la reunió de la Junta de Seguretat Local se’n desprèn la bona sintonia entre els dos cossos policials, que periòdicament també ofereixen xerrades d’educació viària tant a alumnes de primària com de secundària del municipi.

La Junta de Seguretat Local, que reuneix Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil i voluntaris de Protecció Civil, es troba un cop l’any per fer balanç de les actuacions en matèria policial i assenta les bases per mantenir la col·laboració entre cossos amb vista al futur.

Enquesta

El millor pacte municipal pel bé de Vilafranca seria…

Programació

Ràdio Vilafranca

21:00
Va de castells
Tota l'actualitat castellera, amb Pep Ribes
22:00
Sons a cau d'orella
Havanera i cant de taverna
23:00
Música essencial
Schönberg - Nit transfigurada

Penedès Televisió

21:30
Al dia
Informació general de Catalunya
22:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.
22:30
Poemes pel Penedès
Sílvia Amigó, Santi Borrell i Fonxo Blanc / Pere Ventura, Pere Martí i Joan Serra

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: