Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els veïns de Torrelles han de decidir sobre 4 propostes l’ús del solar a tocar de l’Ajuntament

Els veïns de Torrelles han de decidir sobre 4 propostes l’ús del solar a tocar de l’Ajuntament

La consulta ciutadana de Torrelles sobre el solar del costat de l’Ajuntament se centrarà en quatre propostes finalistes que han estat consensudades després d’un procés participatiu.

La setmana passada es va celebrar la segona sessió de participació ciutadana de la Comissió de Treball que ha decidit, després de dues reunions, les propostes finalistes que se sotmetran en les properes setmanes a una consulta per tal de definir quin ha de ser el futur del solar situat al costat de l’Ajuntament de Torrelles de Foix.

Les sessions han servit per posar en comú i reflexionar sobre el model futur de poble i quina és la capacitat de Torrelles per assumir o no nous equipaments municipals i amb quines característiques.

El solar en qüestió es troba situat just al costat de l’edifici de l’Ajuntament, i des de fa anys està ocupat per l’esquelet d’una estructura metàl·lica i formigó d’un projecte municipal que va quedar aturat, amb dues plantes i una superfície total de 1.160 metres quadrats. Després dels debats i les deliberacions, s’ha consensuat l’elecció de quatre opcions que es portaran a una votació ciutadana en què hi podran prendre part tots els empadronats al municipi majors de 16 anys.

Es tracta d’enderrocar l’estructura i destinar el solar a espai públic; destinar l’estructura a fer-hi un Centre Polivalent; fer-hi un Centre Mèdic; o finalment la cessió o venda del terreny per ubicar-hi un Centre de Dia o Residència per a la Gent Gran.

Sigui quina sigui la decisió de la ciutadania, l’opció més votada servirà a l’Ajuntament per definir en els propers anys els passos a seguir a l’hora de cercar el finançament i les subvencions necessàries.

En els propers dies l’Ajuntament distribuirà a tots els veïns i veïnes un full informatiu amb tots els detalls sobre la consulta, els detalls de les propostes finalistes, i també com votar. La consulta permetrà participar tant pel sistema tradicional de butlleta i urna, com via online des de la nova app mòbil municipal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: