Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VilaPensa centra la seva segona edició en la recerca de la felicitat

Del 2 al 7 d’abril tindrà lloc a Vilafranca la segona edició del VilaPensa, el festival del pensament del Penedès.

Sota el lema ‘A la recerca de la felicitat’ el festival portarà a Vilafranca especialistes de diferents perfils per reflexionar sobre la felicitat en multitud d’àmbits. Des de la filosofia pura, fins a l’ètica, l’estètica, la filosofia aplicada o les emocions i els sentiments.

El fil temàtic i transversal d’aquesta segona edició del VilaPensa, la felicitat, és «l’eterna aspiració de la condició humana» i es presenta «de manera desigual als nostre ulls, però per a molts sembla una aspiració definitivament inabastable». El festival pretén, en aquest context, que una «serena i honesta recerca del seu significat ajudi a aclarir-nos què en podem esperar». El coordinador del VilaPensa destacava, per sobre de tot, que el festival és obert a tothom.

El programa del VilaPensa consta de 34 actes protagonitzats per 35 ponents. Per posar alguns exemples, Marina Garcés protagonitzarà l’acte inaugural amb la conferència ‘La por a la felicitat’; Begoña Román i Xavier Antich es preguntaran si ‘Ens pot, la filosofia, ajudar a ser feliços?’; Sara Ortiz, Jordi Pigem, Ricard Semis i Gemma Torrell oferiran les seves reflexions des de la bioètica sobre el dolor, el patiment i la felicitat; Antoni Bassas, Àngels Canadell i Xavier Serra parlaran de Raimon Panikkar i la seva concepció de la felicitat i el món; i Carmen Gallego i Jaume Fargas protagonitzaran la taula rodona ‘Cinema i felicitat’.

En el transcurs de la presentació de la nova edició del VilaPensa, una de les responsables dels continguts i la programació del festival, Maria Arquer, de la Societat Catalana de Filosofia, destacava que la meitat de les ponents són dones. Per la seva part, el president del Vinseum Joan Tarrada i el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca Raimon Gusi expressaven la satisfacció de poder acollir un esdeveniment com aquest, que ofereix un espai de reflexió únic.

El coordinador del festival també va destacar que el VilaPensa compta amb la col·laboració de 26 entitats, una col·laboració que qualifica de fonamental «per assegurar la vida i el futur de VilaPensa».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: