Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha acollit la jornada de donació de sang d’Els Bombers t’acompanyen a donar sang

Ha estat el quart any en què Vilafranca ha participat en aquesta campanya organitzada pel Banc de Sang i Teixits i els Bombers de la Generalitat de Catalunya.

També l’Ajuntament de Vilafranca i l’Associació de Donants de Sang de l’Alt Penedès se sumen a aquesta iniciativa solidària que busca aconseguir el màxim nombre de donacions de sang just abans de Setmana
Santa, època en què baixen les reserves. La regidora de Salut, Anna Doblas, assenyala que es fan un seguit d’activitats atractives per al públic familiar. Abans d’iniciar les donacions la portaveu del Banc de Sang, Marta Hernández, explicava que des de fa cinc anys aquesta és una campanya molt satisfactòria. A la rambla, a més del bus de donació de sang, s’hi van instal·lar uns cotxes sobreposats simulant un accident de trànsit, per mostrar com actuen els bombers en casos greus com aquest. A més de les activitats que realitzaven els Bombers de Vilafranca, també hi participava la policia local. D’altra banda la Creu Roja de l’Alt Penedès i l’Associació de donants de Sang de l’Alt Penedès organitzaven un taller infantil i donaven suport durant tota la tarda a les activitats i la campanya de donació de sang. Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El
canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves. Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.
El balanç final d’aquest dilluns ha estat mol positiu amb 73 donacions de sang.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: