Diumenge, 21 de Juliol de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca celebra el dia de la poesia amb la poètica musical enguany com a protagonista

El pati de la Capella de Sant Joan ha acollit un any més la commemoració del dia mundial de la poesia. És la novena edició que aquesta celebració arriba a la capital de l’Alt Penedès, en el marc de la celebració que es promou des de la Institució de les Lletres Catalanes. Aquesta institució fa [...]

El pati de la Capella de Sant Joan ha acollit un any més la commemoració del dia mundial de la poesia. És la novena edició que aquesta celebració arriba a la capital de l’Alt Penedès, en el marc de la celebració que es promou des de la Institució de les Lletres Catalanes. Aquesta institució fa la tria d’un poeta a qui se li encarrega un poema que és traduït després a múltiples llengües.

A Vilafranca l’acció poètica va consistir en la lectura del poema ‘La poesia’ obra de la poeta Rosa Fabregat. Anava a càrrec d’alumnes i participants del Voluntariat per la llengua del Servei de Català de Vilafranca i l’Alt Penedès. Com en d’altres edicions, el poema era llegit en diferents llengües per cadascun dels voluntaris participants. Un d’ells era l’Esteve Esteve, que va llegir el poema en català i també en alemany. Explicava que el més complicat és trobar l’entonació adequada, sobre tot per que son en aquest cas dues llengües molt diferents.

Després va tenir lloc el recital poètic i musical, ‘Veus la poesia?’ a càrrec de la poeta Núria Martínez-Vernis i la cantant Neus Borrell. Una proposta on la paraula recitada i la veu tenen tot el protagonisme.

L’acte estava organitzat pel Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i la Biblioteca Torras i Bages amb la col·laboració del Voluntariat per la Llengua del CNL de Vilafranca i l’Alt Penedès.

Enquesta

Per part del CNI, els atemptats de Catalunya de 2017 van ser...

Programació

Ràdio Vilafranca

19:00
Corazón de Rock'n'Roll
Musical amb Josep Fleitas
20:00
Feeling Rock
Les sensacions del rock, amb Josep Fleitas
21:00
Va de castells
Tota l'actualitat castellera, amb Pep Ribes

Penedès Televisió

18:30
Festa Major dels Monjos
Ball de lluïment
20:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.
20:30
El gloriós
Cotonines i Nans

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: