Dimarts, 23 d'abril de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Vilafranca celebra el dia de la poesia amb la poètica musical enguany com a protagonista

El pati de la Capella de Sant Joan ha acollit un any més la commemoració del dia mundial de la poesia. És la novena edició que aquesta celebració arriba a la capital de l’Alt Penedès, en el marc de la celebració que es promou des de la Institució de les Lletres Catalanes. Aquesta institució fa [...]

El pati de la Capella de Sant Joan ha acollit un any més la commemoració del dia mundial de la poesia. És la novena edició que aquesta celebració arriba a la capital de l’Alt Penedès, en el marc de la celebració que es promou des de la Institució de les Lletres Catalanes. Aquesta institució fa la tria d’un poeta a qui se li encarrega un poema que és traduït després a múltiples llengües.

A Vilafranca l’acció poètica va consistir en la lectura del poema ‘La poesia’ obra de la poeta Rosa Fabregat. Anava a càrrec d’alumnes i participants del Voluntariat per la llengua del Servei de Català de Vilafranca i l’Alt Penedès. Com en d’altres edicions, el poema era llegit en diferents llengües per cadascun dels voluntaris participants. Un d’ells era l’Esteve Esteve, que va llegir el poema en català i també en alemany. Explicava que el més complicat és trobar l’entonació adequada, sobre tot per que son en aquest cas dues llengües molt diferents.

Després va tenir lloc el recital poètic i musical, ‘Veus la poesia?’ a càrrec de la poeta Núria Martínez-Vernis i la cantant Neus Borrell. Una proposta on la paraula recitada i la veu tenen tot el protagonisme.

L’acte estava organitzat pel Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i la Biblioteca Torras i Bages amb la col·laboració del Voluntariat per la Llengua del CNL de Vilafranca i l’Alt Penedès.

Enquesta

La campanya electoral em pot fer canviar la intenció de vot...

Programació

Ràdio Vilafranca

01:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general

Penedès Televisió

02:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, diumenge
02:30
El taller de l'artista
Jordi Gibert - artista multidisciplinar
02:45
40 hectàrees
Converses

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: