Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Vilafranca acollirà una nova jornada de mobilització per la vaga general del proper 8 de març.

Vilafranca acollirà una nova jornada de mobilització per la vaga general del proper 8 de març.

Les accions i activitats han estat definides en dues assemblees obertes que van tenir lloc els passats 8 de febrer i 1 de març, a la Plaça del Penedès i a la Plaça del Gas respectivament.

La jornada reivindicativa començarà a dos quarts de nou del matí a la Plaça de la Vila amb una cassolada, on totes aquelles persones que ho desitgin s’hi podran sumar portant una cassola per picar i despertar a la vila. Al mateix temps, també es convida als veïns i veïnes a sortir a picar des dels seus balcons. A dos quarts de deu del matí, davant de l’Ajuntament, es farà un espai de reflexió on hi haurà murals col·laboratius. La plaça quedarà distribuïda en diversos ambients on la dona pateix l’opressió del sistema heteropatriarcal i capitalista, concretament a l’esfera laboral. L’objectiu és que aquelles que
ho vulguin plasmin en cada una d’aquestes zones el seu testimoni i visibilitzar, d’aquesta manera, la violència que pateixen de manera sistemàtica. També hi haurà un espai de cures on puguin estar els infants mentre es desenvolupa l’activitat. A dos quarts d’una a la plaça de la Vila es farà la lectura d’un manifest.
A les dues del migdia es farà un dinar de germanor amb una paella vegana. Tot i així, també s’emplaça a les assistents a portar gots, coberts i menjar per compartir. A les quatre començarà un taller de pancartes reivindicatives també a la mateixa plaça de la Vila. La Ruda insta a totes les entitats, col·lectius i a les persones a títol individual que se sumin a la jornada de vaga.
En un comunicat de l’assemblea feminista s’assenyala que aquesta convocatòria és una oportunitat per tal d’assolir d’una banda, una eina per generar espais d’autoorganització i xarxa entre les dones treballadores. De l’altra, és una oportunitat per mostrar la lluita de la classe treballadora, utilitzant la vaga com a una eina legítima i útil per desbordar els sindicats grocs i poder donar al feminisme una perspectiva de classe necessària.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: