Dimecres, 8 d'Abril de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acollirà el 2 d’abril un acte entorn el Dia Mundial de Conscienciació de l’Autisme

El Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) no és una malaltia sinó un trastorn que afecta tres àrees comunicatives: les àrees d’habilitats socials, les àrees d’interessos restringits i la flexibilitat.

El proper dia 2 d’abril se celebra a nivell mundial el dia Internacional de Conscienciació de l’Autisme i és per aquest motiu que des de l’Associació Autisme amb Futur han organitzat diversos actes arreu del Gran Penedès. En el transcurs del programa l’Entrevista de Ràdio Vilafranca i Penedès TV, que s’emet aquest divendres, la presidenta de l’Associació Autisme amb Futur, Verònica Masdeu, explicava el que hem de saber d’aquest trastorn. Davant del desconeixement de moltes persones, és important saber que el Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) no és una malaltia sinó un trastorn que afecta tres àrees comunicatives: les àrees d’habilitats socials, les àrees d’interessos restringits i la flexibilitat.

Aquest trastorn té moltes variants, tantes com persones que el pateixen. Per això, de vegades, és molt difícil la seva detecció. I fins que una persona no és detectada oficialment per un professional, els afectats no poden rebre cap tipus d’ajuda. Precisament aquesta és una de les reivindicacions que volen fer des de l’Associació Autisme amb Futur ja que la manca de recursos per part de les administracions es fa palesa cada dia en la vida d’aquestes persones. Amb l’objectiu de donar visibilitat a aquest trastorn, l’associació ha preparat diversos actes entorn del Dia Internacional de Conscienciació de l’Autisme.

El mateix dia 2 d’abril a 2/4 de 7 de la tarda, l’Escorxador de Vilafranca acollirà la projecció del documental ‘El solista de l’Orquestra’ i, tot seguit, la conferència de Montse Alvarez de l’Institut Global d’Atenció Integral del Neurodesenvolupament i del doctor ,Paco Moruno, de l’Unitat Funcional TEA a l’Alt Penedès.

Els actes de sensibilització continuaran el dia 6 amb més ponències a Vilanova i el dia 7 a Canyelles amb una festa amb tallers i actuacions musicals.

L’Associació Autisme amb Futur és una associació formada per 62 famílies de les comarques del Penedès-Garraf que fan una tasca de suport a famílies, difusió i conscienciació del TEA. Han creat un Grup d’Ajuda Mútua que es reuneix els dilluns cada 15 dies a l’Escorxador de Vilafranca i un grup d’oci inclusiu anomenat ‘Què fem?’ amb l’objectiu de fer sortides adaptades i amb acompanyament per a persones amb autisme.

Properament, Penedès Televisió emetrà en Alta Definició (HD)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: