Diumenge, 17 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una cassolada ha servit per anunciar pels carrers de la vila la vaga feminista del 8 de març

La vaga feminista ha començat a Vilafranca amb una cassolada que s’iniciava a quarts de nou del matí a la plaça de la Vila.

La Coordinadora de l’Esquerra Independentista, a través de La Ruda, Endavant, Arran, la CUP, el CDR, el Casal Popular, l’Ateneu Popular i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, ha organitzat un seguit d’actes per fer presents les reivindicacions del 8 de març al carrer durant tota la jornada. Les accions i activitats han estat definides en dues assemblees obertes que van tenir lloc els passats 8 de febrer i 1 de març, a la Plaça del Penedès i a la Plaça del Gas respectivament.

Una setantena de persones s’han trobat a primera hora a la plaça de la Vila de Vilafranca per fer un recorregut pels carrers de la vila anunciant la jornada de vaga amb la cassolada. En arribar a la Rambla Nostra Senyora, les persones participants han tallat durant uns minuts el trànsit ocupant el pas de vianants que enllaça a la Plaça del Penedès. I tot seguit han continuat el seu recorregut. Alguns grups més reduïts s’han encarregat de repartir informació sobre la vaga.
En acabar l’itinerari, hi havia preparades diverses activitats a la plaça de la Vila, com explica des de La Ruda Mireia Mañosa.

Les reivindicacions continuen durant tota la jornada amb activitats obertes a tothom.

L’assemblea feminista s’assenyala que aquesta convocatòria és «una oportunitat per tal d’assolir d’una banda, una eina per generar espais d’autoorganització i xarxa entre les dones treballadores». De l’altra, és una oportunitat per mostrar «la lluita de la classe treballadora», utilitzant la vaga com a una eina legítima i útil per «desbordar els sindicats grocs i poder donar al feminisme una perspectiva de classe necessària».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: