Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Un alumne de l’Arsenal autor d’un cartell per fomentar el respecte a l’orientació sexual

Un alumne de l’Arsenal autor d’un cartell per fomentar el respecte a l’orientació sexual

El cartell de l’alumne de l’Arsenal va ser el guanyador del concurs convocat per la Generalitat juntament amb una obra presentada per una alumna d’una escola de Sabadell.

L’alumne de segon de grau superior de Gràfica Audiovisual Miguel Ángel Banchon ha dissenyat un dels dos cartells guanyadors del concurs de cartells per fomentar el respecte a l’orientació sexual, convocat pel Departament d’Educació de la Generalitat i el Departament de Treball, Afers Socials i Família. Es tracta d’un cartell per fomentar la igualtat i el respecte vers l’orientació sexual en l’entorn de la vellesa. 100 alumnes de 10 escoles d’art de Catalunya han participat en el concurs i els treballs guanyadors s’han començat a penjar en residències, centres de dia i altres equipaments de gent gran.

Una de les grans temences de les persones grans LGBTI és pensar que, al final de la seva vida i si és el cas d’haver de viure en una residència de gent gran, hagin de renunciar a la seva identitat sexual o expressió de gènere, per evitar possibles discriminacions.

Des del grup de treball de persones grans del Consell Nacional LGBTI, on estan representades totes les entitats LGBTI de Catalunya, es va aprovar la proposta d’elaborar un cartell artístic per tal de visualitzar la no discriminació de la gent gran dins l’àmbit social i sensibilitzar a la ciutadania contra l’homofòbia, la bifòbia o la transfòbia que poden patir aquestes persones més vulnerables.

Després de diverses fases de valoració i selecció, s’han escollit dos cartells guanyadors. Els autors dels cartells són Miguel Angel Banchon, alumne de l’Escola d’Art Arsenal de Vilafranca, i Sofia Martín, alumna de l’Escola d’Art i Disseny Illa de Sabadell.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: