Dijous, 21 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Taller de poesia i il·lustració amb Pere Martí i Núria Tomàs

L’escriptor Pere Martí i la il·lustradora Núria Tomàs porten a les escoles un taller de poesia i il·lustració per reflexionar sobre la guerra.

A partir del poema de Pere Martí ‘Tinc un tanc de joguina’, la il·lustradora Núria Tomàs ha elaborat les il·lustracions d’un àlbum que esperen poder editar en el futur. El poema parla sobre un nen que juga amb joguines bèl·liques i planteja una reflexió sobre com transformar la seva manera de jugar pot ser un petit gest que ajudi a canviar el món, o almenys la manera d’aquest nen d’estar en aquest món.
Martí i Tomàs han portat aquest taller a algunes escoles de Vilafranca, com l’escola Vedruna – Sant Elies.

Després de treballar sobre el poema i el seu contingut, els nens i nenes veuen les il·lustracions que ha fet Núria Tomàs inspirant-s’hi. Les primeres molt realistes i les següents amb un caire més oníric, acompanyant el que explica el text. Llavors cada alumne rep una joguina bèl·lica, la dibuixa d’una forma realista a una banda del paper i després la transforma en una altra cosa de caràcter positiu i constructiu.

Les il·lustracions dels nens i nenes serviran per construir una exposició que es podrà veure al mes de juny al Claustre de Sant Francesc.

Serà un dels actes de commemoració dels 25 anys del programa de literatura infantil i juvenil de Ràdio Vilafranca Llegir per Sentir.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: