Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’han estrenat els Goigs a lloança de les cinc Creus de Terme de Vilafranca

L’acte es va fer a les 7 de la tarda, al peu de la històrica Creu de Sant Salvador, a l’avinguda de Tarragona.

Divendres, vigília de la festivitat de sant Josep Oriol, la coral del Centre Excursionista del Penedès dirigida per Imma Vinyes interpretava per primera vegada els goigs a les cinc Creus de Terme de Vilafranca en l’edició promoguda i realitzada pels Gogistes Penedesencs.

La composició dels goigs porta música de la professora vilafranquina Gemma Rovira i lletra de l’historiador Joan Solé Bordes. Rovira ens explicava que és la primera vegada que fa una composició d’aquestes característiques i que per inspirar-se va analitzar altres goigs.

L’acte de presentació dels goigs va estar presidit per el regidor de Cultura, Raimon Gusi, i va ser oficiat amb una benedicció per part del rector de Santa Maria, mossèn Xavier Aymerich. També hi participava el president de l’Associació de Veïns del barri de Sant Julià, perquè la creu de Sant Salvador es troba en aquest barri.

Als goigs s’hi descriuen cada una de les cinc creus de terme que es conserven a Vilafranca, la de Sant Salvador, la de la Pelegrina, la dels Cirerers, la de la Creueta i la de Santa Digna. A iniciativa de Gogistes Penedesencs, amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca, es va proposar la realització d’un goig dedicat a les cinc creus. L’edició d’aquests nous goigs, que es va oferir a tots els assistents a la celebració, inclou una àmplia nota històrica de les Creus de Terme de Vilafranca.

També imatges fotogràfiques de Joan Carles Acedo, Josep A. Esteve, M. Rosa Ferré, Fèlix Miró i Lluís Montané. La Coral del Centre Excursionista del Penedès, fundada el 1996, va fer la interpretació d’aquests goigs també des de la convicció que les Creus de Terme en els camins sempre han estat un punt de referència pels caminants i excursionistes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: