Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Regull demana més implicació per a desplegar els serveis territorials a la Vegueria Penedès

El president de la Generalitat, Quim Torra, va assistir a la primera assemblea municipal de la vegueria Penedès que es va dur a terme ahir al Vendrell.

Fins a 72 alcaldes dels muncipis de l’Alt i el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia i membres dels respectius consells comarcals van ser presents en una cita institucional que marca l’inici d’una nova etapa de la vegueria.
Torra va reconèixer davant els alcaldes aplegats a la Vila Casals de Sant Salvador les deficiències que arrossega la Vegueria en els seus dos anys d’existència i la feina que té per endavant la Generalitat per a solucionar-ho, però al mateix temps va animar els representants municipals a apostar per enfortir aquest projecte territorial que ha de contribuir a la descentralització del país
Per la seva part, el delegat territorial de la Generalitat a la vegueria i alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va posar l’accent en la importància de l’assemblea celebrada al Vendrell que significa, a la pràctica, l’inici del camí real de la vegueria.

Regull va reconèixer les dificultats que hi ha hagut fins ara per a tirar-la endavant, però es va mostrar convençut que serà una eina que permetrà al territori debatre sobre projectes de molta importància per al futur de les quatre comarques, com ara el del Logis o el Quart Cinturó

El president de l’associació Pro-vegueria Penedès, Félix Simón, també va intervenir a l’assemblea per a destacar que les quatre comarques estan davant un moment fundacional de la institució que ha de ser trascendent per encarar els problemes del territori.

Va voler deixar clar, igualment, que el Penedès no ha de ser, sota cap circumstància, el centre logístic de Barcelona i Tarragona, sino que ha d’apostar per a incrementar les seves potencialitats turístiques i econòmiques.

L’assemblea municipal de la vegueria va servir, també, per a que els 72 alcaldes reunits posessin sobre la taula temàtiques comunes que els afecten de forma global

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: