Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pimentel presenta ‘Refugiats. Una història de l’exili de 1939’ al Casal Popular

L’historiador Josep Pimentel ha presentat el llibre ‘Refugiats. Una història de l’exili de 1939’ al Casal Popular

L’historiador de Puigdàlber Josep Pimentel, del Centre d’Estudis Llibertaris Federica Montseny, ha publicat recentment el llibre ‘Refugiats. Una història de l’exili de 1939’. Pimentel contribueix a posar llum sobre aquesta part de la història encara poc coneguda a partir d’una recopilació de testimonis inèdits, escrits i orals. Tots ells expliquen en primera persona la realitat dels múltiples drames individuals que van implicar l’exili més brutal de la història d’Espanya i Catalunya.

Ara fa vuitanta anys d’aquestes històries que han quedat, en molts casos, oblidades. Per això Pimentel ha cregut necessari donar veu a uns testimonis que estan desapareixent.

Amb pròleg de Dolors Marín, l’autor rescata en aquest llibre les històries rere el gran èxode de mig milió de persones que a principis de 1939, a les acaballes de la Guerra Civil, va haver de travessar la frontera francesa, amb una destinació incerta, davant l’arribada de les tropes franquistes. N’ha sortit una versió en català i una altra en castellà, i aquest és el tercer llibre de Pimentel, després de ‘Barricada. Una història de la Barcelona revolucionària’ i ‘Voces críticas ilustradas’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: