Dimecres, 29 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Nova moció de la CUP-Vilafranca en matèria d’habitatge

La CUP presentarà una moció al pròxim ple de l’Ajuntament per al desplegament de la llei de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica.

La CUP de Vilafranca ha presentat en roda de premsa la moció perquè es desplegui finalment la llei 24/2015 per fer front a l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, una emergència que afecta a tot el país i, per tant, també a Vilafranca.
El regidor Marcel Martínez, recorda que aquesta llei es va poder debatre i aprovar al Parlament de Catalunya gràcies a una Iniciativa Legislativa Popular promoguda per diverses entitats socials del Principat de Catalunya, i que va ser aturada pel Tribunal Constitucional a partir d’un recurs d’inconstitucionalitat interposat pel govern espanyol del PP. Els govern del PSOE junt amb la Generalitat finalment va acordar desistir el recurs.
La moció reconeix la tasca feta a Vilafranca en la lluita contra la pobresa energètica però insta a l’Ajuntament a desplegar el reglament que fa referència a la cessió obligatòria d’habitatges en mans de grans tenidors.
L’aplicació d’aquest article permetria la cessió obligatòria d’habitatges buits, per un període de tres anys, per a incorporar-los al Fons d’habitatges de lloguer per a polítiques socials.
Des de la CUP apunten que aquesta mesura podria resoldre en una petita part una de les problemàtiques socials que actualment afecten més a la ciutadania vilafranquina, la de l’accés a l’habitatge, sobretot pel que fa a la problemàtica dels desnonaments.
Una altra de les qüestions que fa front el desplegament de la llei és la de la pobresa energètica.
Actualment resulta alarmant el creixement de la pobresa energètica, els preus d’accés a alguns subministraments han esdevingut inassequibles per a la població, ja que per exemple des del 2008, la llum ha pujat un 60%.

CUP

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: