Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Esquerra Independentista de Vilafranca rebutja que la Rua de Carnaval tingui lloc el 8M

En un comunicat expliquen que el 8 de març és una data en la que les dones de classe treballadora reivindiquen els seus drets.

Un drets minoritzats en un sistema que exerceix opressions múltiples pel fet de ser treballadores i de ser dones, la qual cosa es tradueix en feminització de la pobresa, violència, precarització laboral, dobles jornades, o assumpció de les tasques de cures.
Des de diversos col·lectius feministes i assemblees obertes protagonitzades per dones criden a la vaga general en aquesta data per exigir la millora de les condicions laborals, de vida i per assolir la conquesta de drets.
Enguany el 8M i la corresponent convocatòria de vaga general feminista coincideix a Vilafranca amb la celebració de la rua de Carnaval, organitzada per una entitat privada amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca; assenyalen i rebutgen públicament la decisió de
celebrar la rua de Carnaval en aquesta data, tenint en compte la convocatòria de Vaga General Feminista.
També veuen en l’Ajuntament una manca de voluntat política per no influir en la modificació d’aquesta data, alhora que una manca de
compromís amb les reivindicacions feministes col·laborant amb la celebració de la rua.
Pensen que l’Ajuntament, permetent i facilitant la celebració d’aquest acte, està vulnerant el dret a vaga de les persones cridades a mobilitzar-se i reivindicar.

2019-03-08-s

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: