Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’escultor Enrique Asensi nomenat membre de l’Acadèmia Europea de les Ciències i les Arts

L’artista viu entre Les Gunyoles i Colonia, a Alemanya, on estrenarà properament dues exposicions

L’artista Enrique Asensi, valencià de naixement però resident entre les Gunyoles i Colonia a Alemanya, ha començat a formar part de la prestigiosa Acadèmia Europea de les Ciències i les Arts amb seu a Düsseldorf. L’acadèmia compta ja amb uns 2000 membres i entre ells hi ha, fins i tot, guanyadors de premis Nobel.

Asensi porta molts anys vivint a Alemanya i fent gran part dels seus treballs allà. Però a Catalunya també podem gaudir de la seva obra. L’any passat va exposar a Montserrat i, des de fa uns anys, existeix el Parc d’escultures de Les Gunyoles on la seva obra està incorporada dins del paisatge penedesenc. Tot i passar gran part del seu temps a Colonia, Asensi fa temps que té casa en aquest nucli d’Avinyonet del Penedès. Va arribar-hi a través del vi.

En el transcurs del programa ‘L’entrevista’ de Ràdio Vilafranca i Penedès TV va parlar també dels treballs en els que està immers actualment.

D’una banda, el 19 de maig s’inauguraran dues exposicions alhora en dos museus diferents d’Alemanya. I de l’altra, el 8 de setembre s’iniciarà una exposició en una església romànica de Colonia. La peculiaritat és que aquesta església acull, des de fa 25 anys, obres d’artistes coneguts mundialment com Eduardo Chillida.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: