Dimarts, 30 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les violències sexuals en espais festius han centrat la conferència institucional del 8 de març

La sociòloga Ivet Oriols protagonitzava aquest dimarts a l’Escorxador la conferència institucional del 8 de març, dia internacional de les dones.

La seva intervenció es va centrar en les violències sexuals en contextos d’oci nocturn i es va sostenir en les dades que ha recollit durant 5 anys de treball l’observatori Nocturnes.

Un 97% de les dones enquestades en el darrer informe de l’observatori, publicat fa un mes, han estat víctima d’algun tipus de violència sexual en un context d’oci nocturn, sobretot comentaris sexuals incòmodes o insistència davant de negatives. Una altra dada que recull l’informe és que una de cada cinc dones ha estat violada amb o sense força física.

Amb aquestes dades sobre la taula, Oriols posava l’accent en lluitar contra la normalització d’aquest tipus de violències.

En el transcurs de l’acte, la psicòloga i terapeuta familiar Rosa Rabbani va ser l’encarregada de llegir el manifest institucional del 8 de març a Vilafranca. Rabbani destacava l’excepcionalitat del moment per la transversalitat que està adquirint el moviment feminista arreu del món.

L’acte formava part del programa que ha preparat l’ajuntament al voltant del dia internacional de les dones. El regidor de Benestar Social Ramon Zaballa remarcava la necessitat de clamar per la igualtat en tots els àmbits.

Els actes del 8 de març seguiran a Vilafranca fins al 26 de març amb diverses propostes, que es poden consultar a la pàgina web de l’Ajuntament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: