Dimecres, 12 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’elaboració del Pla de Desenvolupament Turístic d’Olèrdola avança amb participació del sector

L’elaboració del Pla de Desenvolupament Turístic d’Olèrdola avança amb participació del sector

La setmana passada es va fer al Local Nou de Moja una sessió amb agents del territori per a posar en comú una primera diagnosi en l’elaboració d’aquest Pla de Desenvolupament Turístic del municipi.

Una àmplia i diversa representació d’agents que intervenen en activitats turístiques a Olèrdola, entre restauradors, cellers, serveis i equipaments culturals, es reunia la setmana passada al Local Nou de Moja per a participar en una jornada de treball dedicada a posar en comú una primera diagnosi del Pla de Desenvolupament Turístic d’Olèrdola.

A través d’una activitat que va afavorir la participació dels assistents, durant la trobada es va situar de manera clara el Conjunt Monumental d’Olèrdola com a equipament de referència per a ser visitat i potenciat, amb altres indrets d’interès com el poble de Viladellops, el Sant Sepulcre, miradors, masies històriques o la plaça de l’església de Moja.

La diagnosi assenyala que Olèrdola té fortaleses com l’emplaçament i la posició; el paisatge; l’enoturisme i la gastronomia; activitats i festes; extens patrimoni rural; patrimoni històric de primer nivell; marques reconegudes com “Olèrdola”, “Penedès” i “Barcelona”; i organitzacions diverses i actives.

Entre les debilitats, es fa notar que la dinàmica principal és la de visites d’un dia; infrautilització del patrimoni cultural i natural; pocs continguts digitals d’informació; manca de comunicació que arribi a un públic més ampli; desconnexió amb la marca “Olèrdola”; activitat vitivinícola deslligada de l’enoturisme; poca atracció comercial dels nuclis urbans; capacitat d’organització local amb poca transcendència; i pocs emprendiments relacionats amb la gestió turística.

La responsable de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia, Núria Molist, reconeixia que no havia estat cap sorpresa que s’assenyalés el Conjunt monumental d’Olèrdola com a visita que ningú es pot perdre. Entenia que el Pla Turístic pot esperonar a la Generalitat a crear productes que s’han de desenvolupar i afegia la importància de planificar i treballar amb objectius comuns.

El regidor de Turisme i Patrimoni, Pere Sadurní, avançava que el pla es preveu enllestir en dos mesos i inclourà un detallat pla d’actuacions per a desenvolupar el turisme a Olèrdola. Sadurní posava l’accent en què el Pla dona continuïtat al treball fet en aquest àmbit per l’Ajuntament, amb activitats com les rutes pel patrimoni o les caminades al Parc d’Olèrdola.

També posava en valor l’adhesió al Consorci de Promoció Turística del Penedès i a la participació en el programa que permet disposar d’una tècnica especialitzada, de manera compartida amb altres 4 municipis. El regidor subratllava que, més enllà del paper emblemàtic del Conjunt Monumental, Olèrdola disposa de dues torres medievals, 5 esglésies romàniques i dos patrimonis de la humanitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: