Dimecres, 8 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès manté la moderació a nivell econòmic en el segon semestre de 2018

La Federació Empresarial del Gran Penedès ha presentat aquest dimarts l’informe de Conjuntura Econòmica corresponent al darrer semestre de 2018 de les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf

A la seu de l’enològica, Isidre Also en nom de la Federació i David Moreno de la consultora Activa Prospect han presentat les dades econòmiques concretes de l’Alt Penedès, una comarca que han destacat manté la moderació que sempre l’ha caracteritzat. Com explicava Moreno, l’Alt Penedès es manté, per exemple en termes de creació d’ocupació, en nivells similars als primers mesos de l’any.

A l’Alt Penedès la construcció s’ha mostrat en la segona meitat de l’any un important motor econòmic, mentre que per contra la industria que en altres moments era una activitat principal ha patit un alentiment que l’ha situat per sota de la mitjana catalana.

Tot i que l’informe se centra bàsicament en analitzar les dades ja contrastades, en aquest fent referència als darrers sis mesos de 2018, també es poden apuntar tendències de cara als propers mesos.

En aquest sentit, David Moreno considera que el 2019 l’economia mundial tendeix a la moderació, i que per tant això també es notarà en una comarca exportadora com l’Alt Penedès.

En definitiva, el consultor considera que la situació general a l’Alt Penedès és positiva a curt termini, però que caldrà treballar per buscar solucions a algunes mancances que s’han detectat, com ara mà d’obra per a certs sectors, i que podrien comportar dèficits a llarg termini.

En les properes setmanes des de la Federació es presentarà l’índex de competitivitat de les comarques catalanes, que analitza els factors de competitivitat de l’economia de les 42 comarques catalanes. És un indicador sintètic que mitjançant 51 indicadors ponderats permet ordenar les diferents comarques en termes de competitivitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: