Dilluns, 21 de Juny de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’alberg municipal de Vilafranca ja forma part de la xarxa d’albergs de la Generalitat

Dimarts es feia al mateix alberg la signatura del conveni entre l’Ajuntament i Xanescat per tal que l’equipament passi a formar part de la xarxa d’albergs juvenils de la Generalitat.

Una reclamació que des de diferents col·lecti-us i grups polítics municipals fa temps que plantejaven a l’equip de govern. Com recordava el regidor de joventut, Miquel Medialdea, aquesta era una de les prioritats del pacte de govern d’aquests mandat, i després d’una intensa feina per adequar l’equipament i poder oferir uns serveis homogenis amb els d’altres albergs de la xarxa, ara s’ha formalitzat.

La signatura del conveni es va fer per part de l’alcalde Pere Regull i el director de l’Agència Catalana de Joventut, Cesc Poch. D’aquesta manera, a partir del mes de juny, l’alberg vilafranquí recollirà reserves turístiques a través d’aquesta xarxa i, alhora, podrà incorporar-se en els diferents programes que impulsa l’Agència Catalana de Joventut, a través dels albergs Xanascat.

Pere Regull recordava que aquest conveni representa un canvi important en el funcionament i gestió de l’alberg vilafranquí, amb una clara aposta per afegir un actiu més a les propostes turístiques que ofereix la Vila.

Recordem que l’alberg de Vilafranca, inaugurat l’any 1999, forma part del conjunt d’equipaments de La Fassina, i el seu funcionament sempre ha estat vinculat als serveis d’Ocupació i Formació. Puntualment, ha estat utilitzat per entitats, però el seu ús en l’àmbit del turisme era molt baix.

Finalment el responsable de Xanascat, afegia que el turisme juvenil i social és un turisme de coneixença i arribada. I cada cop són més les famílies que trien aquest estil de viatjar en aquests allotjaments.

L’alberg de Vilafranca és el 54è alberg que forma part de la xarxa Xanascat, la xarxa pública d’albergs de Joventut de Catalunya. Disposa de 60 places, repartits en 10 dormitoris amb serveis de wc i dutxa, i amb capacitat per a 8, 4 i 2 persones. La incorporació a Xanascat suposa l’accés a la central de reserves de la xarxa, la inclusió de l’alberg vilafranquí a les accions de promoció que fa Xanascat i la possibilitat d’incorporació en els seus programes anuals: Vacances en família, L’estiu és teu, programa d’estades escolars i Respir.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: