Dijous, 23 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament s’il·lumina de lila pel 8M, en un acte marcat per la protesta contra la rua

Divendres al vespre la plaça de la vila va acollir la concentració i lectura del manifest del 8M que s’organitzava des del servei d’Igualtat de l’Ajuntament.

Un acte que va tenir en la façana lila de l’edifici de l’Ajuntament el fons per la lectura dels manifest que havien preparat les diferents entitats. Una concentració on entre altres hi havia una gran pancarta amb el lema «8 de marc, vaga general, no és carnaval». L’Assemblea Oberta del 8M va criticar la celebració de la rua de carnaval en una data com aquesta, tot lamentant també la incoherència de l’Ajuntament que dona suport i se suma al 8M però al mateix temps dona suport a la rua que consideraven clarament masclista.

En relació amb aquesta qüestió, la regidor d’Igualtat, Montse Arroyo, ha lamentat que s’hagi centrat bona part de l’acte en criticar les festes de carnaval, i no en parlar del 8M i de les importants discriminacions i desigualtats que avui en dia encara pateixen les dones. Des del seu punt de vista és una llàstima que col·lectius que treballen amb els mateixos objectius no puguin treballar a l’hora, i ha lamentat per exemple que s’hagi criticat la manca d’un protocol per unes festes lliures de sexisme quan fa tres anys que s’hi està treballant, i algunes de les que s’han queixat hi estaven implicades l’any passat.

Arroyo ha volgut destacar que s’està treballant per que sigui un protocol a nivell de Vilafranca, no només de la Festa Major, i implicant el sector privat de l’oci nocturn.

En relació a la queixa per la rua, ha recordat que és una festa que te una implicació important a nivell de comarca, i que es va valorar tirar-la endavant. Ha insistit en que des del seu punt de vista calia posar en valor el 8M, i deixar el tema del carnaval.

A nivell de regidoria ha recordat que treballen i continuaran treballant per continuar sensibilitzant la societat en contra de les desigualtats que pateixen les dones.

A nivell de valoració global, Montse Arroyo feia una valoració positiva de la jornada reivindicativa, en que les dones van sortir al carrer per fer sentir la seva veu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: