Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca s’adhereix al Pacte contra la segregació escolar

La regidora d’Ensenyament, Meritxell Montserrat, celebra aquest pacte, ja que significa una distribució més equilibrada de l’alumnat amb dificultats.

Vilafranca s’adhereix a aquest Pacte impulsat pel Síndic de Greuges, expressant el seu compromís amb la comunitat educativa local en el desplegament de mesures que afavoreixin una distribució al màxim d’equilibrada de l’alumnat amb majors dificultats entre els centres sostinguts amb fons públics. Recordem que en el Ple municipal del mes de febrer, es va aprovar la moció d’adhesió a aquest Pacte.

El Pacte contra la segregació escolar es va signar aquest dilluns a la sala Auditori del Parlament de Catalunya per part del departament d’Ensenyament, ajuntaments de més de 10.000 habitants, l’escola concertada i el Síndic de Greuges. Preveu unes 200 mesures per aconseguir una distribució més equilibrada de l’alumnat.

Segons la regidora d’Ensenyament, Txell Montserrat, alguns dels àmbits d’actuació són l’aprovació d’un nou decret en el procés d’admissió, les orientacions relacionades amb la programació de l’oferta, i la promoció d’acords o pactes locals per assolir una escolarització equilibrada.

El Departament es compromet a implementar aquestes mesures, tant com es pugui, durant aquesta legislatura. Els ajuntaments adherits també assumiran durant els pròxims 3 anys l’adopció de les mesures que pertanyin al seu marc competencial, i també els titulars dels centres concertats. Les propostes estan adreçades al conjunt de centres que integren el Servei d’Educació de Catalunya i parteixen de la necessitat d’incrementar el pressupost en educació entorn del 6% del PIB, d’acord amb el que estableix la LEC.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: