Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La xerrada ‘Caminant endavant i segures per les nostres places i carrers’ clou els actes del 8M

‘Caminant endavant i segures per les nostres places i carrers’ era el darrer acte de commemoració del 8 de març, dia internacional de les dones, a Vilafranca.

Organitzat per la regidoria d’Igualtat, anava a càrrec de Montse Pineda, coordinadora d’incidència política de l’associació Creación Positiva i vicepresidenta segona del Consell Nacional de Dones de Catalunya, i de Sara Ortiz Escalante, sociòloga i urbanista feminista del col·lectiu Punt 6. La moderació anava a càrrec de Teresa Planas, responsable del SIAD.

Montse Pineda va parlar de la importància de deixar de tractar les agressions i els abusos sexuals a les dones com a fets naturals. En aquest sentit va destacar la necessitat de garantir educació sexual i afectiva a les escoles i fer visible el sexisme en totes les seves formes. Un sexisme que contribueix a les violències masclistes.

Creación Positiva és una entitat que treballa sobre els drets sexuals i reproductius i sobre com abordar les violències sexuals. Un coneixement que ha traslladat a l’elaboració de protocols i a l’acompanyament de municipis en aquests aspectes.

D’altra banda, la sociòloga experta en urbanisme feminista Sara Ortiz Escalante va posar el focus en la configuració física i social de les ciutats i els pobles i en com aquesta condiciona la percepció de seguretat de les persones segons el gènere.

L’acte posava el punt i final a la commemoració del 8M a Vilafranca, que ha inclòs conferències com la d’Ivet Oriols, amb la presentació d’un informe sobre les violències masclistes en espais d’oci, el sopar de les dones o diverses exposicions.

El programa del 8M a Vilafranca ha inclòs altres conferències i espectacles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: