Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La innovació al món rural centra una jornada a Vilafranca

Vilafranca acull la jornada d’innovació al món rural ‘Una mirada a través dels projectes PECT agraris de Catalunya’.

Les instal·lacions de l’Enològica acollien aquest matí la primera part de la jornada d’innovació al món rural ‘Una mirada a través dels projectes PECT agraris de Catalunya’. Dels 25 Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial aprovats a Catalunya, 12 estan focalitzats en l’àmbit agrari o contenen alguna actuació relacionada amb aquest àmbit.

És el cas del PECT Penedès Sostenible i Saludable, un projecte elaborat per institucions, entitats i empreses que planteja la creació d’un ecosistema d’innovació centrat en el sector agrari i agroalimentari. L’objectiu és que els aliments que es produeixen al Penedès tendeixin a una contínua reducció dels rastres de residus nocius per la salut i s’elaborin fent servir energia que provingui, almenys en un 50%, de fonts renovables.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha estat l’encarregat d’inaugurar la jornada i ho ha fet posant el focus sobre el lideratge de la capital de l’Alt Penedès en aquest tipus de projectes relacionats amb l’àmbit agroalimentari, sobretot en el sector vitivinícola, que casen la innovació amb la sostenibilitat.

La jornada ha continuat amb la conferència d’introducció a càrrec del vicepresident de la Diputació de Barcelona i president de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat Dionís Guiteras.

Guiteras ha parlat de polítiques locals d’impuls a la innovació en el món rural i ha apuntat les línies principals del PECT BCN Smart rural que impulsa la Diputació de Barcelona. L’objectiu del projecte és promoure la creació d’empreses i llocs de treball que mantinguin els ecosistemes agraris i silvestres, contribueixin a la gestió forestal i al manteniment dels boscos i generin biodiversitat. El projecte es planteja reconnectar la ciutat i el camp tenint en compte que un 66% de la província de Barcelona és bosc.

La jornada ha continuat amb diverses ponències per explicar projectes que s’estan desenvolupant a tot Catalunya, com Ebrebiosfera ‘Reserva de la biosfera a les Terres de l’Ebre, Girona ‘Regió sensible a l’aigua’, Porcí de Lleida ‘La producció sostenible intel·ligent’ o el PECT Nutrisal de Reus i Tarragona, basat en una alimentació innovadora, segura i saludable.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: