Diumenge, 16 de Juny de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Jaume Bosch ha presentat el llibre ‘La nostra policia’

la presentació s’ha fet en un acte per reflexionar sobre seguretat, organitzat per Vilafranca en Comú.

Jaume Bosch és advocat, polític i professor. Ha estat Subdirector general de Coordinació de les Policies Locals de la Generalitat i membre del Consell de Direcció i del Consell Pedagògic de l’Escola de Policiade Catalunya. Va ser diputat d’ICV al Parlament de Catalunya.

En un acte organitzat per VeC, aquest dimecres a l’Escorxador presentava el seu llibre ‘La nostra policia. El model de seguretat de Catalunya des de 1978 fins als atemptats de 2017 i l’1 d’octubre’.

Bosch recorda que el sistema policial de Catalunya va néixer els anys vuitanta, confrontat amb el model centralista i repressor del franquisme. I s’ha anat consolidant fins a substituir els cossos de seguretat de l’Estat, un fet gairebé inèdit en els darrers quaranta anys en països que no són independents. Però l’èxit dels Mossos en l’operatiu antiterrorista de l’agost de l’any 2017 va originar l’esclat de resistències per part de l’Estat
central.

Bocsh recorda que abans dels atemptats feia 8 anys que no es reunia la junta de seguretat, i que els Mossos no podien accedir a les dades del centre d’intel·ligència espanyol ni a l’Europol. També lamenta que s’hagi volgut desacreditar el cos català amb els fets de l’1 d’octubre i considera que la declaració del major Trapero va ser molt aclaridora.

La presentació del llibre s’ha emmarcat en un acte organitzat per Vilafranca en Comú per parlar de forma general de seguretat ciutadana. No només de policia, sinó també d’altres aspectes que també poden generar sensació de seguretat a la ciutat.

La xerrada forma part d’un cicle que VeC organitza per oferir reflexions per emmarcar el programa electoral per a les properes eleccions municipals.

Enquesta

El millor pacte municipal pel bé de Vilafranca seria…

Programació

Ràdio Vilafranca

09:30
Amics per sempre
Cançons dedicades, amb Jordi Borràs
12:00
A les portes de Troia
Història divulgativa
13:00
Mites de la cançó
Georges Moustaki, en català

Penedès Televisió

11:00
Missa de Montserrat
Directe de la Missa conventual de Montserrat
12:30
Caminant per Catalunya
Excursions pel territori
13:00
7 dies
Magazín d'entrevistes

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: