Dimarts, 23 d'abril de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Jaume Bosch ha presentat el llibre ‘La nostra policia’

la presentació s’ha fet en un acte per reflexionar sobre seguretat, organitzat per Vilafranca en Comú.

Jaume Bosch és advocat, polític i professor. Ha estat Subdirector general de Coordinació de les Policies Locals de la Generalitat i membre del Consell de Direcció i del Consell Pedagògic de l’Escola de Policiade Catalunya. Va ser diputat d’ICV al Parlament de Catalunya.

En un acte organitzat per VeC, aquest dimecres a l’Escorxador presentava el seu llibre ‘La nostra policia. El model de seguretat de Catalunya des de 1978 fins als atemptats de 2017 i l’1 d’octubre’.

Bosch recorda que el sistema policial de Catalunya va néixer els anys vuitanta, confrontat amb el model centralista i repressor del franquisme. I s’ha anat consolidant fins a substituir els cossos de seguretat de l’Estat, un fet gairebé inèdit en els darrers quaranta anys en països que no són independents. Però l’èxit dels Mossos en l’operatiu antiterrorista de l’agost de l’any 2017 va originar l’esclat de resistències per part de l’Estat
central.

Bocsh recorda que abans dels atemptats feia 8 anys que no es reunia la junta de seguretat, i que els Mossos no podien accedir a les dades del centre d’intel·ligència espanyol ni a l’Europol. També lamenta que s’hagi volgut desacreditar el cos català amb els fets de l’1 d’octubre i considera que la declaració del major Trapero va ser molt aclaridora.

La presentació del llibre s’ha emmarcat en un acte organitzat per Vilafranca en Comú per parlar de forma general de seguretat ciutadana. No només de policia, sinó també d’altres aspectes que també poden generar sensació de seguretat a la ciutat.

La xerrada forma part d’un cicle que VeC organitza per oferir reflexions per emmarcar el programa electoral per a les properes eleccions municipals.

Enquesta

La campanya electoral em pot fer canviar la intenció de vot...

Programació

Ràdio Vilafranca

01:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general

Penedès Televisió

02:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, diumenge
02:30
El taller de l'artista
Jordi Gibert - artista multidisciplinar
02:45
40 hectàrees
Converses

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: