Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Finalitzen els treballs d’urbanització del carrer Papiol i l’avinguda de Barcelona sobre la via

Manquen encara alguns treballs d’instal·lació de bancs i plantació d’arbrat, però la part principal de les obres ja està enllestida. La propera actuació a la zona ha de ser ja al carrer del Comerç.

L’alcalde Pere Regull, acompanyat del Tinent d’Alcalde de l’àrea d’Acció Territorial i Serveis urbans, Francisco Romero, i del regidor de Serveis Urbans, Josep M. Martí, visitava dimarts al matí les obres de la nova urbanització del carrer de Papiol, de l’avinguda de Barcelona i de la llosa de la via. La setmana passada es van realitzar els treballs d’asfaltatge i aquesta setmana han començat les tasques de col·locació de mobiliari urbà i enjardinament. La inversió de l’actuació ha estat de 1.850.000€ en un total de 19.000m2, entre els quals hi ha 4.500m2 de prat i prop de 400m2 de jocs infantils. Pel que fa a l’arbrat, s’han plantat un total de 105 nous exemplars, evitant l’espècie de plataners que provoca al·lèrgies.

Pere Regull, valorava que Vilafranca ha guanyat un gran parc al carrer Papiol i s’ha fet una important millora en tot el seu entorn.

S’han de tancar serrells, però l’Ajuntament espera que en dos o tres setmanes ja estigui totalment finalitzat. A més, s’ avançava que properament s’iniciaran les obres d’urbanització del carrer del Comerç, ja que el ple del vespre de dimarts s’aprovava una dotació pressupostària per aquestes obres.
Regull comentava que amb aquesta actuació Vilafranca deixarà de travessar-la una taca de color gris per passar a travessar-la una de color verd. I defensava que s’ha fet un projecte sobri, però ben fet.

Regull afirmava finalment que la foto de Vilafranca i la de fa 5 anys seran espectacularment diferents. Per exemple es completarà el carril bici entre el carrer de Mossèn Trens i el carrer de Moja; i s’arranjaran els accessos a l’aparcament que hi ha a l’altra banda del carrer Papiol, a tocar del carrer del Comerç.

De la seva banda, el tinent d’alcalde Francisco Romero afegia que mentre s’executaven les obres al carrer Papiol, s’ha planificat la urbanització del carrer del Comerç.

En la visita d’obra, s’ha assenyalat també el canvi de preferència de circulació entre l’avinguda de Barcelona i el carrer del Cid. A l’avinguda de Barcelona s’hi han habilitat diversos passos de vianants elevats per reduir la velocitat dels vehicles, i recupera la seva consideració de via de circulació preferent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: