Diumenge, 17 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Èxit d’assistència a la projecció de Nanette al Casal Popular de Vilafranca

Van ser moltes persones les que van assistir a la projecció del monòleg de Hannah Gadsby aquest dissabte a la tarda. Es tractava d’un dels actes inclosos en la programació del 8 de març a la comarca, organitzada per l’Esquerra Independentista de l’Alt Penedès.

Nanette és un monòleg exitós de Netflix que narra la història d’aquesta comediant australiana. Enregistrat a l’Òpera de Sidney, durant setanta minuts barreja acudits amb agudes revelacions sobre el gènere, la sexualitat i el descontrol infantil. 

Hanna Gadsby va néixer a Tasmània, a Austràlia, a finals dels 70. L’homesexualitat estava allà tipificada com a delicte fins l’any 1997. En aquest context, sortir de l’armari comportava no només avergonyir-se d’un mateix sinó que, tal com narra la comediant australiana, porta a odiar-se. Aquest audiovisual aconsegueix profunditzar en una tragèdia, la seva i la de moltes més dones, des de l’humor. Però el que destaca més d’aquest monòleg és la capacitat de fer-nos pensar i entendre perquè moltes dones han decidir dir prou i explicar la seva història.

A més del Casal Popular de Vilafranca, aquest monòleg ha estat projectat també a altres municipis de la comarca. El 22 de febrer es va poder veure a El Carràs de Sant Sadurní, el dia 24 al Centre Agrícola de Sant Pau d’Ordal i l’1 de març a Cal Jove de Sant Llorenç d’Hortons. També en motiu del 8 de març hi ha convocada vaga general feminista aquest divendres. A Vilafranca, els actes començaran a dos quarts de nou del matí a la Plaça de la Vila amb una cassolada per diversos carrers del municipi, continuarà a dos quarts de 10 amb una activitat davant de l’Ajuntament i, a continuació, a dos quarts d’una del migdia hi haurà una lectura d’un manifest. També s’ha preparat un dinar de germanor a les dues del migdia i a la tarda hi haurà un taller de pancartes reivindicatives.

De cara a dissabte 9 de març, al Casal Popular es projectarà el documental «Las que faltaban» a dos quarts de 8 del vespre i, a continuació, sopar popular i música amb les PD Parpel’s. El dijous 14 de març es presentarà el llibre «Tal com raja: reflexions anarcofeministes» també al Casal a les 7 de la tarda.

Els actes a nivell comarcal, que ha organitzat l’Esquerra Independentista de l’Alt Penedès, acabaran a Gelida el proper dissabte 16 de març amb una xerrada sobre l’urbanisme feminista a càrrec de la Sílvia Pagès i amb una marxa exploratòria amb perspectiva de gènere.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: