Divendres, 26 de Febrer de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC aborda els drets socials a les trobades “per la Vilafranca republicana”

ERC proposa la creació d’una regidoria de transparència, participació i drets per garantir els drets socials de la població de forma transversal.

Després d’abordar qüestions relacionades amb energia i medi ambient, cultura, feminisme i urbanisme i habitatge, aquest dimecres tenia lloc una nova ‘Trobada per la Vilafranca republicana’ centrada en els drets socials. En aquestes trobades, els republicans exposen les seves línies generals i estratègiques del seu programa de cara a les eleccions municipals.

En aquesta ocasió, la trobada tenia lloc al Claustre de Sant Francesc i comptava amb la participació de Mònica Hill, Maria Sardà i Pere Sàbat.

Maria Sardà va parlar de la salut. Tot i que és competència de la Generalitat, Sardà explicava que des d’ERC volen un consell municipal de salut amb més veu, programes específics de prevenció d’addiccions o promoure la vida independent de les persones grans sempre que sigui possible. En l’àmbit social, Sardà va parlar d’instaurar una política comunicativa inclusiva amb la diversitat sexual, obrir els patis de les escoles, donar suport a infants amb diversitat funcional, promoure la relació intergeneracional entre la població i augmentar en un 50% els pisos d’emergència social. Sardà també va insistir en canviar els conceptes relatius als serveis socials.

Per la seva banda, Pere Sàbat va destacar que el concepte de ‘Vilafranca republicana’ es refereix a una societat que lluita contra tota desigualtat.

Per això, els republicans volen normalitzar els processos participatius i les consultes ciutadanes, així com l’acció de retre comptes, en cas que arribessin a governar.

Per tot plegat, ERC torna a proposar, com ja va fer l’any 2015 a les darreres eleccions municipals, la creació d’una regidoria de transparència, participació i drets. Mònica Hill explicava que conceben els drets socials com una qüestió transversal.

Aquesta és la penúltima ‘Trobada per la Vilafranca republicana’ que organitza el grup municipal d’ERC.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: