Dimarts, 28 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els viticultors del CR del Cava critiquen l’augment desigual de les quotes

Viticultors pel Cava dona suport a l’increment del pressupost de la DO Cava però no a l’augment desigual de les quotes.

Les entitats integrants de la coalició Viticultors pel Cava, Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya i l’Associació de Viticultors del Penedès, donen suport a l’augment del pressupost de la DO Cava per al 2019, aprovat el 14 de març pel Ple del Consell Regulador del Cava, per tal que es puguin complir els objectius plantejats per als propers anys, però no estan d’acord en dur a terme l’increment desigual de les quotes aprovat en el ple. Per a Viticultors del Cava, l’augment del pressupost és necessari perquè la DO Cava pugui desenvolupar la segmentació i zonificació del Cava, així com reforçar encara més el control de la traçabilitat del raïm, i augmentar significativament la promoció per fer arribar el nou projecte al consumidor final.
Per dur a terme aquests accions, la coalició accepta el consegüent augment dels imports de les quotes però no entén l’increment desigual aprovat finalment, ja que els elaboradors que embotellen més de 10 milions d’ampolles en queden exempts. El Ple del Consell Regulador va aprovar que la quota per superfície passi de 10 a 30 euros per hectàrea, tot i que per intentar pal·liar l’efecte de la pujada es fraccionarà el pagament en dos.
Viticultors pel Cava manté el compromís amb el qual va presentar la candidatura a les eleccions del juliol a la DO Cava per fomentar la transparència en les decisions del Consell Regulador i d’intentar fer-ne partícips a tots els viticultors inscrits. La coalició treballa amb l’objectiu de que tant la zonificació com la resta d’accions repercuteixin en la millora de la situació dels viticultors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: