Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els Mossos d’Esquadra desmantellen una plantació de marihuana a Mediona

Els Mossos d’Esquadra desmantellen una plantació de marihuana a Mediona

Els agents van detenir dos homes, sense antecedents policials, i el jutge instructor va decretar el seu ingrés a presó.

Els Mossos d’Esquadra de Vilafranca van detenir, el dimarts 19 de febrer, dos homes, de nacionalitat albanesa, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues i un delicte de defraudació de fluid elèctric.
La investigació es va iniciar el desembre de 2018, quan els agents van tenir coneixement que podria haver una plantació de marihuana a l’interior d’un domicili situat a la urbanització Font del Bosc del municipi de Mediona (Alt Penedès).
El 19 de febrer, cap a les 12 hores, els agents van observar a dues persones, que estaven a l’interior de la finca, van saltar la tanca perimetral i van fugir del lloc corrents cap al bosc. Immediatament els agents van interceptar les dues persones, dos homes, molt nerviosos i alterats i que desprenien una forta olor a marihuana.
Un dels investigadors es va acostar a la casa i va observar a través de la reixa, dos aparells de ventilació al sostre de l’habitatge, dels quals sortien un tubs que anaven a l’interior de la casa. A més a més, els agents van escoltar un fort soroll d’aparells extractors i van detectar una forta olor a presumptament marihuana.
Davant dels indicis, els agents van detenir els dos homes, sense antecedents policials, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues.
El mateix dia, cap a les 20 hores, els investigadors van realitzar una entrada i registre del domicili i van localitzar en una de les estances, aproximadament unes 900 plantes de presumptament marihuana, en plena floració, i elements destinats al cultiu, i a més a més, van intervenir diverses bosses grans d’escombraries plenes de presumptament marihuana.
La plantació, per tal d’aconseguir un nivell de producció òptima, disposava de ventiladors de grans dimensions i d’aire condicionat, un sistema d’extracció d’aire per renovar-ne la qualitat, un sistema d’il·luminació amb làmpades de 600 watts cadascuna.
Així mateix, els investigadors van comprovar que la instal·lació elèctrica estava manipulada i van detectar una defraudació de fluid elèctric, motiu pel qual també van quedar detinguts per aquests fets.
Els dos arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar el seu ingrés a presó.
La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: