Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els espais desnonats de Josep Ignasi Oms es poden veure fins a la sala dels Trinitaris

L’exposició es va inaugurar a primers de mes i recull un seguit de fotografies d’espais que han estat abandonats i es troben força degradats. Alguns fins i tot ja no existeixen.

Continuant amb les propostes expositives del programa d’arts visuals contemporànies de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, el passat 7 de març s’inaugurava a la Sala dels Trinitaris el treball fotogràfic de Josep Ignasi Oms.

Amb el títol “Espais desnonats”, l’exposició és un recull d’una sèrie de fotografies realitzades en el curs del treball documental d’arqueologia industrial. Com explica el mateix Oms, el fil conductor d’aquesta exposició és un recull d’espais abandonats, desnonats ja que han deixat de tenir la seva funció original.

El temps, gràcies a l’acció de la natura, la degradació dels materials i les actuacions humanes espontànies sobre fàbriques, habitatges o murs, conformen formes plàstiques similars en textures, colors i grafismes pròpies d’algunes tendències de l’art contemporani.

En aquest cas, però, les imatges no son producte de la imaginació de l’artista. Són captacions espontànies no manipulades i amb pretensions d’objectivitat, més enllà del moment subjectiu que representa la tria de l’objecte i el tipus d’enquadrament fotogràfic. A més, alguns dels espais que s’hi mostren ja no existeixen.

Josep Ignasi Oms, és metge estomatòleg i antropòleg. En fotografia ha treballat en arqueologia industrial, construccions en pedra seca al Cap de Creus i fotografia urbana, antropològica i de viatges. Ha fet diverses exposicions fotogràfiques i ha publicat un llibre de fotografia “El Llobregat un riu de fàbriques”.

L’exposició es pot visitar fins al dia 7 d’abril en horaris de dimecres a divendres de 5 de la tarda a 8 del vespre, dissabtes de 6 de la tarda a 8 del vespre i diumenges de 12 del migdia a 2 de la tarda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: