Diumenge, 17 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els darrers dies de la Catalunya Republicana al Casal d’Entitats de Sant Sadurní

Els darrers dies de la Catalunya Republicana al Casal d’Entitats de Sant Sadurní

Dissabte es presentarà un muntatge sobre un text de Rovira i Virgili recollint les seves sensacions en els darrers dies de la Catalunya Republicana abans de marxar cap a l’exili.

«Els darrers dies de la Catalunya Republicana» és la narració verídica d’uns dies dramàtics viscuts per l’escriptor, historiador i polític Antoni Rovira i Virgili, quan entra en fase culminant l’ofensiva final de Franco contra Catalunya.

Narració de l’angoixa, la desfeta i l’èxode dels catalans, que han estat les principals víctimes de la guerra encesa a Espanya per l’alçament militar de l’any 1936. Multitud de temes connecten els anys 30 amb l’actualitat: les relacions entre Catalunya i Espanya, els èxodes per Europa i la por a la pèrdua de la pròpia identitat. Rovira i Virgili narra, en primera persona, el viatge sense retorn que va fer amb la seva família i diverses personalitats polítiques i culturals fins a França. En aquest viatge, compartirà amb la resta de catalans i catalanes tots els dolors: la pèrdua de la llar, la fam, el fred i la incertitud del demà. L’espectacle és un diàleg entre el personatge Antoni Rovira i Virgili i un violoncel·lista que s’expressa amb el seu instrument.

La representació, aquest dissabte 16 de març a les 9 del vespre al Casal d’Entitats, anirà a càrrec de Terra Teatre. Sota la direcció de Maria Hervàs, Jordi Hervàs encarnarà Rovira i Virgili, i Mariona Tuset serà l’encarregada d’acompanyar-lo amb el violoncel. L’entrada és gratuïta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: