Dissabte, 8 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Vinseum ha tancat el cicle «Convidades a mirar» amb un balanç molt positiu

Aquest dissabte el Museu de les Cultures del Vi en va acollir la darrera sessió, que tanca un cicle trimestral que durant dos anys ha convidat a professionals de la cultura i del vi que han explicat l’exposició permanent.

El responsable d’activitats culturals del museu, Jordi Ribas, feia un balanç molt positiu del cicle.

En aquesta darrera ocasió, que es va fer dissabte al museu, les convidades eren tres dones vinculades amb la ciència del vi i el món de l’enologia. Totes tres van conduir una visita per les interioritats del museu i van explicar la seva col·lecció permanent. Una d’elles era la Joana Viñes, enòloga i biòloga que va aprofitar per comentar la tasca que fan els enòlegs, al mateix temps que reivindicava la importància de la ciència, la recerca i de la tecnologia per a l’elaboració d’un bon vi. La Blanca Oscàriz, en canvi, com a viticultora i elaboradora de vins, va fer una exposició més enfocada en el cultiu de la terra. Al seu torn, l’enòloga Montse Catasús es va centrar en el paisatge del Penedès, les diverses varietats, curiositats sobre l’elaboració del vi, entre d’altres.

Durant els dos anys que ha durat aquest cicle «Convidades a mirar» hi han passat un total de 22 dones de diversos àmbits: 10 l’any 2017, 9 el 2018 i les tres darreres d’aquest mes de març.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: