Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El projecte + Música es consolida a les escoles participants

El projecte consisteix a oferir un espai on portar a la pràctica l’aprenentatge d’un instrument musical a l’escola.

+ Música és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Vilafranca que s’està duent a terme des del curs 2016 – 2017 a tres escoles de la vila: Mas i Perera, Baltà Elias i Pau Boada. Aquest curs, a més, s’hi ha incorporat l’escola Sant Josep.

El projecte consisteix a oferir un espai on portar a la pràctica l’aprenentatge d’un instrument musical a l’escola. Es fa amb la col·laboració del professorat de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet en coordinació amb els mestres de música de les escoles.

Al Pau Boada, els alumnes de quart de primària assajaven aquest dijous amb els instruments de corda.
La mestra de primària i educació musical Sandra García feia un balanç molt positiu del funcionament del projecte ara que ja fa tres curs que està en marxa.

En aquest projecte es reconeixen tots els valors associats a una activitat coral, de la qual tothom en forma part i on l’aportació individual és indispensable: on, en definitiva, totes les peces són necessàries. I es percep alhora la satisfacció personal i com a grup.
García destaca que no hi ha barreres en l’aprenentatge i que els nois i noies tenen l’oportunitat de tocar un instrument a la mateixa escola.

L’activitat es duu a terme dins l’horari lectiu i compta amb la implicació del Departament d’Ensenyament. Des de l’Ajuntament de Vilafranca s’entén que aquesta és una oportunitat única, de gran valor pels infants i les seves famílies, així com pels centres que hi han apostat.
El projecte està pensat pels nivells mitjà i superior d’educació primària: de 3r a 6è. Tot i així, cada escola l’adapta a les seves circumstàncies, escollint els nivells educatius i planificant els horaris i la durada de les sessions amb el professor especialista, de manera que el projecte es dugui a terme dins l’horari lectiu i formi part del contingut curricular de l’àrea d’educació artística i del projecte curricular del centre. El suport de l’Ajuntament es concreta en un professor especialista per a cada centre i un banc d’instruments que els alumnes de cada centre han de compartir.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: