Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Pla Econòmic Financer aprovat per l’Ajuntament d’Olèrdola s’ha de desenvolupar en dos anys

El Pla Econòmic Financer aprovat per l’Ajuntament d’Olèrdola s’ha de desenvolupar en dos anys

Els grups municipals coincideixen en criticar la llei estatal d’Estabilitat Pressupostària per “penalitzar” que es facin inversions amb diners que l’Ajuntament ja té.

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola, celebrat dimarts, ha aprovat el Pla Econòmic Financer per a fer front a l’incompliment de ‘la regla de la despesa’ en la liquidació del pressupost de 2018. El Pla es va aprovar amb els vots favorables d’ApO i ERC, i el vot en contra del PDeCAT, i només comporta l’aprovació del pressupost municipal en equilibri pressupostari, tant del 2019, com ja s’ha fet, com del que s’ha d’aprovar pel 2020. El regidor d’Hisenda, Xavier Serramià explicava que el desviament en la regla de la despesa no és un problema estructural, sinó fruit d’haver gastat diners que ja té l’Ajuntament.

Serramià detallava que l’Ajuntament ha tancat el 2018 amb un romanent de tresoreria per a despeses generals de més de 5 milions 200.000 €, que quedaria en gairebé 3 milions 600.000 de romanent real si es descompten les despeses compromeses. La regla de la despesa s’hauria incomplert per haver fet inversions que no tindrien finançament sostenible segons la Llei d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera. L’Ajuntament ha superat aquest límit el 2018 en 761.000 €.

ERC va qualificar la llei d’absurda per les restriccions que suposa per a l’Ajuntament a l’hora de gastar diners que ja té. La seva portaveu, Fina Mascaró, també va posar l’accent en què el Pla no requereix de cap mesura estructural i va explicar el vot favorable del seu grup perquè el Pla era un requisit per a poder atendre el compromís amb els treballadors de retornar a la jornada laboral de 35 hores.

La portaveu del PDeCAT, Mari Carme Villanueva, també criticava que la llei està mal feta, però va apuntar que al govern l’hi havia faltat previsió, a la vegada que feia notar que l’incompliment s’havia produït just en el darrer pressupost complert del mandat municipal, i no en els tres anys anteriors.

Des del govern es va afegir que són nombrós els ajuntaments que es trobem amb aquesta situació d’haver d’aprovar un Pla Econòmic Financer.
Per unanimitat el ple aprovava les dues mocions traslladades al ple de manera conjunta pels tres grups municipals. En una l’Ajuntament d’Olèrdola s’adhereix a la sol·licitud d’atorgament de la Creu de Sant Jordi a la Societat Coral El Raïm de Sant Cugat Sesgarrigues amb motiu del seu centenari. L’altra moció reclama a Renfe i ADIF actuacions per garantir la seguretat de la línia de rodalies R4 i es reclama el compliment de les inversions compromeses per a remodelar els accessos a l’estació de Sant Sadurní.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: