Dimecres, 29 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El passadís de l’Hospital de Vilafranca acull l’exposició ‘Dones davant la guerra’.

La mostra l’ha realitzat el Gabinet de Drets Humans i Centre de Dret Internacional Humanitari de la Creu Roja a Catalunya.

A partir de testimonis i fotografíes, “Dones davant la guerra” ens mostra com es veuen afectades les dones pels conflictes armats i com es pot fer front a les seves necessitats agreujades pel factor de gènere.
L’exposició mostra les diverses situacions en què es troba la dona en els conflictes armats, dones que formen part de la població civil, combatents, dones que busquen familiars desapareguts, víctimes de violència sexual, dones detingudes, desplaçades i refugiades.
L’exposició mostra la importància i necessitat de protegir i atendre les dones, ja que, en molts conflictes, no es respecten ni es fan complir els drets humanitaris recollits al Conveni de Ginebra de 1949. La campanya exposa també les activitats de protecció i assistència de la Creu Roja per atendre les necessitats derivades dels conflictes i garantir aquests drets.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: