Dimarts, 30 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Grup d’Estudis Quintinencs publica 80 articles sobre Sant Quintí de meitat del segle XIX

“Sant Quintí a la premsa en temps de Joan Sardà i Lloret. Primer període: 1851-1885” es presentarà públicament a la biblioteca municipal Joan Sardà i Lloret aquest divendres.

La presentació tindrà lloc a dos quarts de vuit del vespre.
El llibre reprodueix 80 articles publicats en 32 periòdics de la premsa catalana i espanyola, que componen un fresc d’enorme vivacitat de les vicissituds de la vida quintinenca del moment.
El compilador, Aureli Díaz, ha tret a la llum referències explícites a diversos episodis quintinencs més o menys anecdòtics, però significatius, entorn les guerres carlines, els moviments federalistes i republicans, els grups lliurepensadors i espiritistes o a la implantació d’infraestructures viàries i ferroviàries, entre d’altres. Un mosaic d’esdeveniments locals que, en paraules de l’editor, Ramon Creixell, “ mostra una vila que s’orienta, amb contradiccions i vacil·lacions, vers la modernitat; un municipi –llavors el més industrialitzat del Penedès històric, junt amb el veí Sant Pere de Riudebitlles i després de Vilanova i la Geltrú- plenament inserit en els moviments socials, culturals i polítics del país en la convulsa segona meitat del segle XIX”.
Com diu en el preàmbul del llibre Josep Maria Masachs, director de l’Arxiu Històric Comarcal de l’Alt Penedès, “el recull, mostra aquesta època en que el nou no acaba de néixer i el vell no s’acaba de morir; una època en què s’intenta fer el pas de la mentalitat absolutista, de l’antic règim cap a un nou temps més obert”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: