Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CSAP inaugura un nou ecògraf d’alta gama que ha estat donat per la Fundació Família Torres

La donació vol donar suport a iniciatives que millorin l’accés als serveis bàsics imprescindibles i assegurin la integració social i el desenvolupament personal dels col·lectius més vulnerables.

Mireia Torres, presidenta de la Fundació Família Torres, ha estat l’encarregada d’inaugurar l’aparell en un acte celebrat aquest dimecres al migdia a l’Hospital de l’Alt Penedès juntament amb l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, el president del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès, Joan Puigdollers, el gerent de l’entitat sanitària, Josep Lluís Ibáñez i la cap de Servei de Diagnòstic per la Imatge de l’Hospital, Merche Rodríguez.
La incorporació d’aquest ecògraf, gràcies a la col·laboració de la Fundació Família Torres, representa un avenç pel Servei de Diagnòstic per la Imatge del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès, que treballa dia a dia per donar la millor assistència als pacients de la comarca.
La principal característica del nou ecògraf és que té una gran resolució d’imatge. Això permet una major precisió en el diagnòstic, sobretot en patologia de mama i parts toves, amb estudi de tumors i articulacions. A més, una de les característiques més importants és que permet detectar i controlar amb exhaustivitat els tumors cancerígens.
L’alta qualitat de les imatges obtingudes també fa que el temps d’exploració sigui més curt. Això és fonamental a l’hora de diagnosticar a nens i pacients que es poden trobar incòmodes a l’hora de realitzar-se una prova mèdica.
En l’inauguració, Pere Regull, va remarcar que es tractava d’un acte del segle XXI, on és necessària la col·laboració entre les administracions i l’empresa privada per mantenir un alt nivell de serveis.
Amb la incorporació d’aquest nou aparell, el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès augmenta la seva cartera de serveis, ja que també permet realitzar biòpsies prostàtiques i elastografies, és a dir les proves d’exploració fonamental en el diagnòstic i control de pacients amb malalties hepàtiques.
Per últim, cal destacar que la màquina disposa d’una tecnologia de fusió d’imatges, entre les obtingudes amb l’ecògraf i les obtingudes a través de TACS i ressonàncies magnètiques, que permet comparar estudis.
El Consorci Sanitari de l’Alt Penedès realitza aproximadament 6.500 ecografies anuals, que permeten diagnosticar patologies com còlics renals, pancreatitis, apendicitis o traumatismes, així com també donen la possibilitat de diagnosticar i controlar tumors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: