Divendres, 23 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Deu centres educatius participaran aquest dissabte a la desena edició del Joverd

En aquesta desena edició, el concurs comptarà amb la participació de 10 escoles i instituts, 8 dels quals competiran i els altres dos, tot i que enguany no s’havien pogut preparar per la cita, hi participaran fent uns pilars.

Hi haurà al voltant de mil quatre cents alumnes de Vilafranca i de la comarca. El president dels Castellers de Vilafranca, Joan Badell, es mostrava satisfet de la decàda de vida que tenia el concurs, al mateix temps que anunciava que per celebrar-ho dissabte comptaran també amb la presència del conseller d’Educació de la Generalitat Josep Bargalló.

La cita és aquest proper dissabte al carrer General Prim, just davant de Cal Figarot. Inicialment, es feia al pati de la seva seu social, però els Verds han optat per consolidar, ja des de l’any passat, el canvi d’ubicació i fer-ho al carrer perquè tenia valoracions molt positives. Els centres estan convocats a les 10 del matí i a dos quarts d’onze faran el toc d’entrada a plaça. A continuació, s’interpretarà el Cant dels Segadors i es faran els pilars de salutació, de tal manera que el concurs començarà al punt de les XXX. Per ordre d’actuació, fruït del sorteig que es va fer dilluns al vespre a Cal Figarot, dissabte els 8 centres que competiran per esdevenir guanyadors d’aquesta desena edició són Els Castellers del Milà de l’IES Milà i Fontanals, els Vailets de Sant Josep del col·legi Santa Anna de Vilafranca, la Colla Jove de Sant Elies de l’escola El Carme- Sant Elies, Els Nous de Vilafranca de l’Institut Nou, els Castellers de l’Alt Foix de Sant Martí Sarroca, els Tirallongues del Pou de l’IES Eugeni d’Ors, els Grimpaires de l’escola Montagut i els Bordegassos de l’Alt Penedès de l’IES Alt Penedès. D’altra banda, els Castellers de Sant Josep i els Minyons de Penyafort faran els pilars de manera simbòlica per sumar-se a la celebració dels deu anys de concurs.

A banda de la consolidació del canvi d’escenari, també hi ha altres novetats. El cap de colla Toni Bach va anunciar, dirigint-se als educadors dels centres, que a partir d’ara el Joverd es farà cada dos anys. Bach apuntava també que pel que fa a les puntuacions, han decidit valorar els castells horitzontals on hi participin més alumnes que no pas premiar tant l’alçada que aquests puguin tenir.

El concurs està previst que acabi al voltant de la una del migdia i a partir d’un quart de dues es farà l’entrega de premis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: