Dimarts, 23 d'abril de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Busquets i Huerga han presentat ‘Tu, calla!’ a Vilafranca

Blanca Busquets i Laura Huerga han presentat a Vilafranca el llibre ‘Tu, calla! Sobre el dret a la llibertat d’expressió i manifestació’.

La presentació del llibre a Vilafranca va tenir lloc a L’Agrícol organitzada per Amnistia Internacional Penedès i amb la col·laboració de La Cultural Llibreria.

El llibre de Blanca Busquets i Laura Huerga ‘Tu, calla! Sobre el dret a la llibertat d’expressió i manifestació’ neix de la preocupació personal de les autores pel creixement de les sancions i penes relacionades amb els drets a la llibertat d’expressió, de manifestació i d’informació. L’obra exposa i denuncia el marc legal que empara la censura a l’Estat espanyol, agreujat per l’aprovació de la llei mordassa i l’enduriment del Codi Penal el 2015. Segons les autores, les reformes legals van acompanyades, a més, d’unes aplicacions i interpretacions parcials per part del poder judicial i de les forces de seguretat, en una «acció coordinada per aplicar una veritable doctrina del xoc a la societat civil i per dissuadir la dissidència política».

El llibre planteja alguns dels casos més coneguts dels últims anys com els de Valtònyc, Altsasu, els presos independentistes, Pablo Hasél, La Insurgencia, Farinha, Strawberry, Cassandra o les portades d’El Jueves, entre molts altres. Tot i que també parla d’altres casos menys coneguts amb la voluntat que la persona lectora faci una reflexió al respecte.

‘Tu, calla!’ és una anàlisi i una denúncia de l’actual estat de la censura i la repressió a Espanya i una reflexió sobre les conseqüències d’aquestes polítiques que, segons les autores, són la criminalització de la protesta i de la pobresa, la desmobilització, l’autocensura i la servitud d’informació.

Enquesta

La campanya electoral em pot fer canviar la intenció de vot...

Programació

Ràdio Vilafranca

01:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general

Penedès Televisió

02:45
40 hectàrees
Converses
03:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, dissabte
03:30
El reportatge
Recorregut per la Vilafranca del 14 d'abril

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: